Raed Arafat: Sfatul este să evitați colindatul, riscul de infecție crește mult

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat ieri seară, în urma şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că starea de alertă va fi prelungită pentru încă 30 de zile, începând din 14 decembrie. Românii vor avea nevoie în continuare de declarație pentru a ieși din case după ora 23.

Raed Arafat a venit aseară și cu niște completări legate de modul în care se vor desfășura sărbătorile de iarnă de anul acesta. Pârtiile vor fi deschise, dar vor exista reguli speciale. Telecabinele vor circula, dar cu un număr redus de persoane. De Revelion nu vor fi petreceri stradale.

„Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe. Petreceri în stradă, nu. Pârtiile sunt deschise dar respectând toate regulile care se aplică în jurul lor, la restaurante, hoteluri, distantarea fizică”. a declarat Raed Arafat.

În privința colindatului de Crăciun, secretarul de stat a fost foarte ferm: „Sfatul este evitați acest lucru, chiar dacă e o tradiție, mersul din casă în casă, mai intri în casă, mai stai un pic, riscul de infecție crește mult”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: