Raed Arafat: Dacă o persoană infectată nu poartă mască, probabilitatea de infectare este de 70%

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, trage un semnal de alarmă legat de necesitatea purtării măștii.  El a explicat, printr-o schemă publicată astăzi pe Facebook, de ce este vitală purtarea măștii de protecție. Potrivit imaginii, dacă o persoană infectată nu poartă mască, probabilitatea de infectare a unei alte persoane este de 70%.

„Pentru cei care nu înțeleg de ce trebuie să poarte mască sau ceva cu care să acopere nasul și gura”, a scris Raed Arafat.

Potrivit schemei publicate, dacă o persoană infectată nu poartă mască, probabilitatea de infectare a unei alte persoane este de 70%, chiar dacă aceasta din urmă poartă mască. Rata de infectare scade la 1,5%, dacă atât persoana infectată, cât și cea neinfectată poartă măști de protecție.

„Am pus astăzi pe Facebook o schemă care arată cum se infectează de la persoană la persoană dacă poartă mască persoana care este infectată, dacă poartă mască persoana care nu este infectată și stă lângă o persoană infectată și dacă poartă amândouă persoanele mască. Dacă poartă amândouă persoanele mască, rata de infecție, conform graficului, este de 1,5%, deci ar trebui să ne gândim, pe când dacă poartă mască persoana neinfectată și persoană infectată nu poartă mască rata de infecție poate să ajungă la 70%”, a adăugat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: