Ráduly István, nominalizat din partea UDMR pentru funcția de prefect

Consiliul Permanent al Organizației Județene UDMR Covasna l-a nominalizat, miercuri, pe Dr. Ráduly István, primarul comunei Ozun, pentru funcția de prefect al județului.

În ultimii ani, în județul Covasna s-a deteriorat considerabil relația dintre autoritățile locale și Instituția Prefectului, chiar pot să spun că Prefectura a devenit o instituție suport pentru  atacurile împotriva comunității maghiare. Prin nominalizarea lui Ráduly István am dorit să promovăm profesionalismul pentru ca Instituția Prefectului să devină partenerul autorităților locale, obiectivul fiind cooperarea și dezvoltarea. În același timp este foarte important ca prefectul județului, care reprezintă Guvernul în județul Covasna, să creeze o mai mare coerență la nivelul serviciilor publice deconcentrate” – a punctat președintele UDMR Covasna, Tamás Sándor.

În vârstă de 52 de ani, Dr. Ráduly István este licențiat în Drept și doctor în Geografie, fiind specializat în domeniul turismului și al dezvoltării rurale, dar şi lector universitar la Universitatea Babeș-Bolyai. Acum 10 ani a devenit înalt funcționar public, iar începând din 2004 este primarul comunei Ozun.

De 17 ani sunt primarul comunei Ozun, care este una dintre cele mai mari comune covăsnene, în acest timp am reușit să formez o echipă eficientă cu care am implementat multe proiecte importante care vizează modernizarea localităților comunei. Acest mandat este o adevărată provocare pentru mine, obiectivul meu fiind îmbunătățirea relației dintre consiliile locale și Prefectură, dar și sporirea eficienței în cadrul instituțiilor deconcentrate. Consider că prin asumarea acestor deziderate, toți covăsnenii au de câștigat, indiferent de etnie. Sunt încrezător că este posibil să creăm o bună atmosferă de lucru și un nivel înalt din punct de vedere profesional, promovând astfel dezvoltarea durabilă a județului” – a declarat la rândul său Dr. Ráduly István.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: