PSD cere imperativ continuarea finanțării prin PNDL!

Deputatul Marian Rasaliu și primarul Municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu, au vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre importanța Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), dar și despre sacrificarea acestuia în campania electorală a PNL. Totodată, cei doi au amintit faptul că toate proiectele aflate în derulare prin PNDL au fost semnate în perioada guvernării PSD, fără să se țină cont de culoarea politică a beneficiarului.

”PSD denunță sacrificarea Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în campania electorală a PNL. Nu există comunitate în România care să nu fi beneficiat măcar de un proiect PNDL prin care a fost ridicat nivelul de civilizație (trotuare, asfalt, apă, canal, gaz, energie electrică, grădinițe, școli).
Anunțul cinic al premierului Florin Cîțu că ”nu se mai face PNDL”, ca replică la anunțul lui Ludovic Orban că, dimpotrivă, e nevoie de PNDL, ilustrează flagrant disprețul acestora față de comunitățile locale și folosirea iresponsabilă a banilor publici în campania internă pentru șefia PNL.
Sunt mii de proiecte în derulare care trebuie să fie terminate! Este inacceptabil să nu le fie asigurată finanțarea rapidă, mai ales în condițiile în care guvernele Orban și Cîțu au îndatorat România cu peste 49 de miliarde de euro în intervalul noiembrie 2019 – 15 iunie 2021, potrivit informațiilor oficiale ale Ministerului Finanțelor. Unde s-au dus banii ? Că nu se văd nicăieri! Alocațiile n-au crescut cum prevede legea, pensiile și salariile au înghețat, economia n-a primit sprijin în pandemie, infrastructura e la pământ, marile orașe se sufocă în mizerie, investițiile nu există nici măcar pe hârtie – exemplul cel mai notoriu este eșecul repetat al PNRR!

PSD cere imperativ continuarea finanțării PNDL! Oamenii au nevoie de infrastructura locală pentru a avea o viață mai bună. Însă, în acest an, alocările pentru PNDL au fost cu premeditare mult mai mici față de cât s-a consumat anul trecut – 3,8 miliarde lei față de 6,6 miliarde lei în 2020, o reducere cu 42%! Banii deja s-au epuizat! Cât de incapabil să fii ca guvern pentru ca banii prevăzuți în martie, pentru un an întreg, să se termine în iunie?
În județul Brașov, în timpul guvernării PSD, cele mai mari sume prin PNDL s-au dus către localitățile cu primari PNL. La actuala guvernare, sesizăm o lipsă de empatie față de administrația locală din România.” a declarat deputatul Marian Rasaliu.

Mihai Cîmpeanu, primarul Municipiului Codlea, a vorbit despre modul în care au fost folosiți banii alocați prin PNDL, dar, totodată, a ținut să menționeze că toate proiectele aflate în derulare prin PNDL au fost semnate în perioada guvernării PSD.
” Toate proiectele aflate în derulare prin PNDL au fost semnate în perioada guvernării PSD, vorbim de proiecte bune de care au beneficiat toate primăriile, indiferent de culoarea politică. Aceasta este normalitatea, Guvernul nu trebuie să țină cont de apartenența politică a beneficiarului.
La Codlea am avut două proiecte finanțate prin PNDL, din care doar unul mai este în curs de derulare. S-a finalizat un proiect de extindere de iluminat public într-o zonă industrială, zona Hălchiului, peste 500.000 RON au fost alocați prin PNDL. Mai avem o finanțare de peste 6 milioane de lei la creșa de stat , au existat câteva probleme de ordin tehnic, dar licitația a fost reluată. La începutul acestui an am fost chemați să semnăm contractele de prelungire PNDL.
Programul Național de Dezvoltare Locală nu face altceva decât să crească calitatea vieții locuitorilor, să mărească confortul acestora și să aducă plus valoare localității. Proiectele finanțate îi vizează pe toți locuitorii, pun accent pe necesitățile zilnice.
PNDL trebuie să continue, să existe un PNDL 3 și chiar un PNDL 4, să intre în programul de guvernare al fiecărui Guvern, indiferent de componența sa politică. PNDL 2, făcut în timpul guvernării PSD, e lăudat de toți primarii, indiferent de culoarea politică. Guvernul trebuie să fie deschis dialogului, să interacționeze cu administrațiile publice locale, nu cum a procedat în cazul PNRR! ” a declarat Mihai Cîmpeanu, primarul Municipiului Codlea.

(Comunicat de presa)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: