PSD Brașov:Proiectele Brașovului pe primul loc: responsabilitate și muncă pentru oameni!

În 2016, când noua echipă a PSD a ajuns în Parlamentul României, a pornit la drum cu o singură convingere: Că va face tot ce poate ca să contribuie cu munca și știința la mai bunul mers al unor proiecte și domenii.

Puterea unui singur deputat este limitată. De unul singur nu putea schimba o țară peste noapte, dar împreună, ca echipă, parlamentarii PSD s-au bătut pentru legi și investiții în proiecte utile pentru cetățeni.

Acum, parlamentarii social-democrați de Brașov se pot uita în spate cu mândrie pentru că în urma activității lor au rămas lucruri folositoare, printre care o lege a muntelui, așteptată de atâta vreme de fermierii din zonele montane.

Pentru prima oară în istorie, zona montană a beneficiat de o abordare specială din partea autorităților, abordare prin care un miliard de euro au fost rezervați unor obiective precum asigurarea și valorificarea durabilă a resurselor muntelui, conservarea peisajului și biodiversității, dar și pentru dezvoltarea activităților specifice zonei.

O altă victorie importantă o reprezintă înființarea Centrul Regional al Agenției Zonei Montane de la Bran, prin intermediul căruia fermierii pot beneficia de fonduri nerambursabile pentru înființarea de unități de capacitate mică pentru sacrificarea animalelor, pentru centre de procesare a laptelui sau de colectare/prelucrare fructe de pădure.

Și la nivelul Guvernului, interesele brașovenilor au fost pe masa miniștrilor. De la finanțarea proiectelor PNDL, fără a ține cont de culoarea politică, până la finanțarea  din fonduri guvernamentale a Aeroportului, o premieră pentru acest proiect.

Nu putem ,deci, să nu observăm cu tristețe că în Programul de Guvernare al PNL Brașovul nu primește nici măcar un rând dedicat acestor probleme. Brașovul, un județ liberal, nu primește de la guvernul liberal nici măcar un strop de atenție. Nimic!

Prin comparație, PSD a luptat mult mai mult pentru acest județ și a făcut pași înainte așteptați de zeci de ani. A fost adoptată legea privind transferul terenului în vederea construirii Spitalului Regional și a fost adoptat memorandumul pentru începerea lucrărilor. Pe de altă parte, tot guvernul Dăncilă a alocat fonduri guvernamentale pentru realizarea aeroportului, căruia i-au fost alocate și fonduri europene. Vorbim de același aeroport pentru care Ludovic Orban nu a făcut nimic nici în perioada 2007-2008, când era ministru al Transporturilor. Nu a făcut nimic atunci, nu face nimic nici astăzi. Fonduri guvernamentale, aproape 1 miliard de lei, au ajuns în proiectele din tot județul, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru că la București au fost oameni care să se lupte pentru proiectele Brașovului.

Iată ,deci, cum parlamentarii și guvernul PSD au reușit în ultimii ani să împingă în față problemele Brașovului și să le găsească rezolvare. Așteptăm ca acest lucru să se întâmple în continuare!                                                                                        Biroul de presă PSD Brașov

Articol comandat de Partidul Social Democrat – PSD
Executat de….
CUI mandatar financiar coordonator: 31190008

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: