PSD a încercat să legifereze și să operaționalizeze FDSI, marți, cea mai mare hoție din istoria României

  • Marți, parlamentarii PSD au introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților legea de aprobare a OUG nr.100/2018 pentru reglementarea unor măsuri privind cadrul general aplicabil fondurilor suverane de dezvoltare și investiții.
  • Reamintim că în perioada 2017-2018 PSD a încercat să treacă prin Parlament o lege prin care cele mai importante companii al statului român deveneau părți ale unui fond suveran de dezvoltare și investiții cu toate activele aflate în patrimoniul acestora. Este suficient să amintim că erau propuse pentru listare în acest fond Hidroelectrica și Romgaz. Ulterior constituirii fondului, administrarea acestuia putea fi cedată unor entități private ceea ce a arătat că PSD avea pregătită toată schema pentru a deveni stăpânul acestor companii cu patrimoniu care potrivit Constituției, este inalienabil.
  • Președintele Klaus Iohannis și PNL, alături de alte partide din opoziție, s-au opus acelei legi sesizând Curtea Constituțională. Legea a fost declarată neconstituțională.
  • PSD nu s-a oprit. Pentru a evita legislativul și o nouă sesizare la CCR a adoptat prin Guvernul DĂNCILĂ ordonanța de urgență nr.100/2018 prin care practic a reluat majoritatea prevederilor controversate din legea declarată neconstituțională.
  • Mecanismul pus la punct prin lege descria jaful perfect: cele mai profitabile companii ale statului erau adunate în FDSI, administrarea acestuia urmând a fi realizată de o entitate privată atent aleasă de Guvernul Dăncilă din sfera de influență PSD iar eventualul profit al acestui fond urma a fi dirijat spre proiecte sau comunități locale cu conducere psdistă.
  • Pentru a desăvârși opera în Parlament au fost adăugate amendamente prin care mecanismul era perfecționat. Legea de aprobare a OUG 100/2018 a fost adusă spre dezbatere și aprobare în sedința plenului Camerei Deputaților de marți, 15 octombrie 2019. Datorită opoziției noastre proiectul nu a fost adoptat fiind retrimis în Comisia de specialitate ( Comisia de Industrii și Servicii).
  • Solicităm PSD să abandoneze legiferarea acestui jaf național și să adopte propunerea noastră de respingere a OUG nr.100/2018 privind reglementarea unor măsuri privind cadrul general aplicabil fondurilor suverane de dezvoltare și investiții

Gabriel Andronache,

Deputat PNL de Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: