Propunere: 2 posturi de consilieri si pagina de facebook pentru Consiliul Local Brasov

Grupul de consilieri locali PSD are următoarele propuneri pentru Primăria Municipiului Brașov.
“Având în vedere că postul de administrator public al Municipiului este vacant, dar și bugetat în același timp, pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, pentru transparență, corectitudine, dar și pentru ceilalți colegi consilieri locali ai orașului, propunem înființarea a două posturi de consilieri, în cadrul Primăriei Brașov.
Mai exact, ne dorim înființarea unui post de consilier pe probleme de comunicare cu presa, dar care să gestioneze strict activitatea consilierilor locali. Respectiv, o persoană care să transmită presei activitatea din Consiliul Local, interpelările depuse, fie cele scrise, fie cele verbale, din ședințe, prezentarea proiectelor inițiate, orice activitate a consilierilor depusă în sprijinul comunității etc.
Știm că există un birou de relații cu presa, în care lucrează câteva persoane care îl ajută pe purtătorul de cuvânt al Primăriei. Am evita astfel și cenzura care ne este aplicată nouă, consilierilor locali de la PSD, dar și cetățenilor acestui municipiu. Nu mai departe de ziua de ieri, când, după prima zăpadă, oameni au avut nemulțumiri pe care și le-au exprimat pe pagina de Facebook a Primăriei, comentariile nefavorabile au dispărut.
Ba mai mult, cerem public responsabililor din cadrul Direcției Relații Comunicare- Primăria Brașov, în primul rând să updateze la zi secțiunea dedicată Consiliului Local de pe site-ul public al Primăriei Municipiului Brașov www.brasovcity.ro. La subsecțiunea rapoarte de activitate avem rapoarte de activitate din 2012, 2013, ale unor persoane care nu mai sunt consilieri locali. La fel, regăsim și rapoarte de activitate ale comisiilor de specialitate din mandatele trecute, asta iată după mai bine de 2 ani ale unei noi componențe a Consiliului Local.
De asemenea, cerem urcarea pe site a activității consilierilor locali, a datelor despre aceștia, a comisiilor din care fac parte etc. Le reamintim celor din Primărie ca noi, Consilul Local, reprezentăm Legislativul și că activitatea noastră ar trebui să se reflecte și pe site-ul oficial al Primăriei.
Deși este vădit că aceștia nu doresc expunerea noastră, drept dovadă că nu avem voie să postăm sau să comentăm DECENT la postările de pe pagina de Facebook…
De asemenea, propunem înființarea unei pagini de Facebook a Consiliului Local, acolo unde să avem acces toți consilierii, printr-o persoană de legătură, căreia să îi furnizăm, oricare dintre noi, NU preferențial, materialele ce le dorim postate, desigur legate de activitatea noastră pentru comunitate: proiecte, inițiative, interpelări, luări de cuvânt, opinii etc.
În acest mod am fi mai aproape de cetățeni, transparent, printr-o comunicare deschisă și i-am informa despre activitatea noastră, indiferent de apartenența noastră politică.
Să nu uităm că noi, consilierii locali suntem cei care aprobă proiectele importante, bugetul Municipiului și ale serviciilor publice și instituțiilor subordonate, investițiile, iar primarul, viceprimarii și ceilalți angajați duc la îndeplinire ceea ce se aprobă în ședințele de CL.
Propunem înființarea și a unui post de consilier, de preferat jurist, pentru a ajuta pe oricare dintre noi, consilierii locali să inițiem proiecte de hotărâri. Nu toți suntem juriști, nu toți avem pregătire de specialitate, nu toți avem timpul necesar pentru a studia legislația în vigoare, de aceea considerăm benefică prezența unei persoane cu studii juridice în relația cu consilierii”, a spus Alexandra Crivineanu, consilier local PSD.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: