Proiectul EmpowerYouth a ajuns la final

Ultima întâlnire a proiectului EmpowerYouth, proiect Erasmus +, K2, un proiect pentru tineret, a avut loc în perioada 16-17 iunie 2021 la Viano do Castelo, Portugalia. Datorită contextului pandemiei, întâlnirea internațională a proiectului a fost prima întâlnire fizică în care partenerii s-au întâlnit, au împărtășit rezultatele locale ale proiectului și au evaluat împreună toate activitățile proiectului. Scopul principal al Proiectului EmpowerYouth a fost de a încuraja participarea tinerilor la nivel local, regional, național și european, prin promovarea participării, a antreprenoriatului social și a interacțiunii. Dintre rezultatele proiectului menționăm:

  • un manual redactat în trei limbi, care a fost conceput pentru a pune împreună definiții și informații comune legate de obiectivul proiectului și pentru a colecta bune practici relevante în țările participante;
  • crearea unei platforme colaborative care își propune să creeze o comunitate de tineri și lucrători de tineret la nivel european care împărtășesc cunoștințe și experiențe privind participarea, asociațiile și antreprenoriatul social care contribuie la promovarea participării tinerilor în societate;
  • diverse ateliere de participare;
  • instruiri pentru tineri, lucrători de tineret, reprezentanți ai ONG-urilor.

Proiectul EmpowerYouth este condus și coordonat de “Consejo Local de la Juventud de Ciudad Real – CONSEJOVEN” (Spania), și a fost aprobat de Agenția Națională Spaniolă pentru Tineret (INJUVE) și este finanțat în cadrul programului Erasmus +. Organizațiile partenere din proiect sunt: „Association for Innovation, Entrepreneurship and Information and Communication Technologies” -INNETICA- (Spania), „Associação Juvenil de Deão – AJD” (Portugalia) și „Asociatia Centrul de Copii si Tineret Sfantul Sebastian” (România).

Mai multe informații despre proiect și resursele pentru tineri sunt disponibile pe site-ul web al proiectului  www.empoweryoutherasmus.eu și pagina de Facebook: EmpowerYouth.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: