Proiecțiile Caravanei TIFF Unlimited încep vineri în două locații din Râșnov

Un weekend plin de filme îi așteaptă pe spectatorii din Râșnov între 17 și 19 septembrie. Proiecțiile Caravanei TIFF Unlimited încep vineri în două locații din oraș, Piața Unirii și Cinema Amza Pellea.

În cele trei seri de cinema în aer liber, în Piața Unirii din Râșnov, de la 20:30, spectatorii se vor bucura de două comedii nou-nouțe, Dineu cu vecinii de sus și Pup-o, mă 2!: Mireasa nebună și de cel mai ambițios documentar despre natura din țara noastră, România sălbatică. Publicul va afla povești din culisele acestei producții complexe chiar de la realizatorii săi, care vor fi prezenți la proiecție duminică seara.

La Cinema Amza Pellea vor rula filme horror & thriller premiate, incluse fie în selecția Festivalului de Film Horror și Fantastic Lună Plină, fie în secțiunea cu același nume de la TIFF.

 

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul va avea loc cu respectarea  măsurilor de protecție în vigoare.

*În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile din Piața Unirii se vor muta la Cinema Amza Pellea, de la aceeași oră.

 

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat în parteneriat cu Festivalul Internațional de Film Transilvania și ajunge anul acesta la a 12-a ediție. Platforma de streaming a festivalului, TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) a fost lansată în 2019 și cuprinde o selecție importantă de filme independente, premiate, semnate de cineaști de renume.

 

Program 17 – 19 septembrie

Vineri, 17 septembrie

Cinema Amza Pellea | 18:30

Cioc-Cioc (Knocking), r. Frida Kempff | Suedia, 78’ | 18+

O femeie care se recuperează după o traumă aude un ciocănit neliniştitor de la etajele superioare ale clădirii unde tocmai s-a mutat. Ciocănitul devine tot mai insistent, iar ea e tot mai convinsă că cineva are disperată nevoie de ajutor. Începe să-şi întrebe vecinii, doar că nimeni nu a auzit nimic… Ce e de făcut? În secțiunea Lună Plină la TIFF 2021

Piața Unirii | 20:30

Dineu cu vecinii de sus (Sentimental), r. Cesc Gay | Spania, 82’

O comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne. Julio şi Ana sunt împreună de mai bine de 15 ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de sus. Sunt puţin mai tineri, iar gemetele frecvente ce se aud din apartamentul lor au devenit o sursă de tensiune pentru Julio și Ana. Și ce nu știu gazdele este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor.

Filmul de deschidere TIFF 2021; 5 nominalizări la Premiile Goya

 

Sâmbătă, 18 septembrie

Cinema Amza Pellea | 18:30

Furiile (The Furies), r. Tony D’Aquino | Australia, 82’ | 18+

O femeie este răpită și se găsește implicată fără voia ei într-un joc mortal în care este vânată de bărbați mascați. Trofeul Luna Plină 2019

Piața Unirii | 20:30

Pup-o, mă! 2: Mireasa nebună, r. Camelia Popa | România, 110’

Cu: Alexandru Pop, Alin Panc, Cosmin Seleși, Lora, Florin Busuioc

În comuna Răchițele se spune că cine te pupă de Ziua Lânii, acela îți va fi partener de viață într-un trai lung și imbleșugat. Mireasa Nebună este povestea a trei frați ciobani care au trecut de mult de vârsta însurătorii și vor cu disperare să pupe o mândră de Ziua Lânii.

 

Duminică, 19 septembrie

Cinema Amza Pellea | 18:30

Detectivii de fantome (Deadtectives), r. Tony West | SUA, 92’ | 18+

O echipă de investigatori de activități paranormale ghinioniști filmează un reality show în cea mai bântuită casă din Mexic, în încercarea de a-și mări audiențele.
În selecția Festivalului de Film Horror și Fantastic Luna Plină 2019

Piața Unirii | 20:30

 

România sălbatică, r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache | România, 123′

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: