Proiectele inovative ale absolventilor premiate in cadrul AFCO. Vezi ce au inventat acestia!

Evenimentul “Absolvenţi în faţa companiilor” – AFCO, organizat de Universitatea Transilvania din Braşov i-a adus şi în acest an pe studenţi, în faţa marilor companii din regiune. 272 de studenţi de la toate cele 18 facultăţi ale Universităţii şi-au prezentat lucrările de licenţă sau disertaţie în faţa reprezentanţilor mediului economic. La eveniment au fost prezente 19 companii care s-au arătat interesate de proiectele şi ideile tinerilor.

Proiectele studenţilor au fost grupate în nouă secţiuni, în funcţie de profil (inginerie, ştiinţe umaniste, arte, medicină, IT etc.). Tinerii şi-au prezentat ideile şi în faţa unui juriu format din cadre didactice ale universităţii. Astfel că cele mai bune lucrări au fost premiate.

Au fost acordate 14 premii în valoare de 600 de lei fiecare, iar dintre cele 14 au fost alese şi două proiecte inovative, care au fost răsplătite cu marele premiu AFCO, constând în vouchere în valoare de 500 de euro, fiecare. Câştigătorii celor două premii sunt: Oana Andreea Ruşanu, de la Facultatea de Design de produs şi mediu, cu proiectul „Aplicaţie LabView de tip interfaţă creier-computer pentru controlul unui robot mobil bazat pe setul EEG Neurosky Mindwave şi sistemul NI myRIO” şi Bogdan Preda, de la Facultatea de Design de produs şi mediu, cu proiectul „proiectarea şi realizarea unui sistem mecatronic pentru proiecţia şi controlul unei imagini, în vederea imitării efectului de hologramă

Ca o noutate, în acest an a existat şi o zonă de “pre-interviu”. Mai exact, unii angajatori au avut posibilitatea să discute cu studenţii diverse aspecte privind încadrarea în câmpul muncii, sau au oferit chiar perspective de angajare.

Anul acesta, partenerul principal al evenimentului a fost Siemens România, reprezentat la Braşov de centrul R&D Corporate Technology. Compania a acordat o bursă de studiu de trei luni în cadrul echipei Siemens CT, studentului Adrian Sebastian Ursache, de la Facultatea de Matematică şi informatică. Acesta a prezentat un proiect IT – „Logic gates in action”

Ceilalţi parteneri ai evenimentului AFCO 2017 au fost: Miele, Draxlemaier, Preh, BCR, BRD, Schaeffler România, Adecco, Kastamonu, FotoNation, Canam, Airbus, CGS.

Seara, evenimentul s-a încheiat cu un concert Smiley.

Evenimentul “Absolvenţi în Faţa COmpaniilor” se află la a şasea ediţie şi îşi propune să faciliteze dialogul dintre studenţi şi reprezentanţii mediul economic, şi să dezvolte abilităţile de comunicare ale tinerilor.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: