Proiecte pentru dezvoltarea orașului Râșnov finanțate prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”

În ședința de ieri,  a Consiliului Local Râșnov , pe ordinea de zi a existat un proiect de hotărâre referitor la aprobarea unei rectificări bugetare. Proiectul a primit aviz favorabil din partea consilierilor. La secțiunea cheltuieli – dezvoltare s-au regăsit mai multe proiecte de interes pentru dezvoltarea orașului Râșnov.
„Mai multe sume de bani au fost prevăzute pentru actualizarea documentațiilor tehnice pentru modernizarea străzii Armata Română și pentru modernizarea și introducerea canalizării pluviale pe străzile Crizantemelor, Brazilor și 1 Mai.
Unul dintre cele mai importante puncte din această rectificare bugetară se referă la actualizarea și revizuirea studiului de fezabilitate a proiectului ce prevede extinderea rețelei de apă și canalizare în orașul Râșnov, zona Glăjerie, Cheișoara, Cheile Râșnoavei.
Actualizarea studiului de fezabilitate este necesară deoarece, primăria Râșnov a identificat resursele financiare pentru demararea lucrărilor. Finanțarea proiectelor menționate va fi realizată prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”.
De asemenea au fost alocate sume de bani pentru actualizarea documentațiilor tehnice pentru modernizarea iluminatului public în cartierele 1 și 2 ( Tudor Vladimirescu, Panduri, Postăvarului, M. Sadoveanu, Al. Russo, I.H. Radulescu, B.S. Delavrancea, I. Slavici, Crizantemelor, G. Topârceanu, V. Alecsandri, Z. Stancu, A. Ipătescu, Primăverii, Toamnei ).
Aici proiectul de modernizare se va realiza în parteneriat cu cei de la Electrica. Aceștia se vor ocupa de partea de reglementare, iar primăria de partea de iluminat și curenți slabi.
Alocarea sumelor de bani pentru refacerea documentațiilor a fost necesară, deoarece pentru toate proiectele de mai sus, primăria orașului Râșnov a identificat sursele de finanțare.”, potrivit Orașul Râșnov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: