Proiecte în valoare de 164 milioane euro pentru finanțarea echipamentelor în spitale pentru combaterea COVID-19

Printr-o notă de informare, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a informat Guvernul României despre stadiul evaluării proiectelor depuse în cadrul apelului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”. Apelul este finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și are o valoare de 350 milioane euro.

Până în prezent, au fost depuse spre evaluare 51 cereri de finanțare cu o valoare de 164,2 milioane euro:

– 41 de proiecte de tip A, în valoare de 155,4 milioane euro, prin care 50 de unități sanitare publice sunt dotate cu echipamente medicale/echipamente de protecție;

– 10 proiecte de tip C, în valoare de 8,8 milioane euro, prin care direcțiile generale de asistență socială sunt dotate cu echipamente de protecție.

Alte 125 cereri de finanțare sunt în curs de completare în sistemul informativ MySMIS. Proiectele sunt evaluate de către Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (AM POIM), în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

Apelul de proiecte este deschis până la data de 30 septembrie 2020 și este adresat următoarelor categorii de beneficiari:

●       Unități sanitare  publice  pentru  care  Ministerul  Sănătății  stabilește  necesitatea dotării;

●       Ministerul Sănătății/ alte autorități publice centrale și autorități publice locale, sau unități aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, pentru achiziții necesare gestionării crizei de sănătate publică;

●       Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Mai multe informații despre acest apel publicate aici: http://mfe.gov.ro/350-milioane-de-euro-deblocati-la-timp-pentru-spitale/.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: