Proiect de lege pentru diminuarea cu 25% a indemnizațiilor senatorilor și deputaților

Un parlamentar din Brașov a inițiat un proiect de lege prin care dorește diminuarea cu 25% a indemnizației senatorilor și deputaților.

”Am depus astăzi un proiect de lege pentru diminuarea cu 25% a indemnizației senatorilor și deputaților, pe perioada instituirii stării de urgență și ulterior acesteia, timp de 6 luni calendaristice.

Este un act civic și de solidaritate al Parlamentului României cu cetățenii care se tem acum nu doar pentru sănătatea lor și a celor pe care-i iubesc, ci și pentru posibilitatea pierderii locurilor de muncă și a diminuării veniturilor. Bugetul României a fost sărăcit după trei ani de guvernare incompetentă a PSD. Guvernul României deja a creat fonduri de criză pentru IMM-uri, industria afectată și pentru protecția socială a cetățenilor prin ordonanțele 29 și 30, dar nu am ajuns în vârful pandemiei și e greu de anticipat șocul economic ce va urma. Va crește foarte curând presiunea bugetară pentru satisfacerea necesităților din ce în ce mai mari ale sistemului medical și ale direcțiilor de sănătate publică, pe măsură ce virusul se răspândește și vor apărea mai multe cazuri grave.

Consider că este nevoie de un efort colectiv pentru a ajuta la redresarea situației economice pe durata instituirii stării de urgență, dar și după încetarea acesteia, pe o perioadă de 6 luni necesară reluării activităților economice. Din acest motiv am propus astăzi reducerea indemnizațiilor cu un procent de 25%, care să fie folosit pentru combaterea efectelor negative cauzate mediului economic de epidemia de COVID-19, prin modificarea articolului 42, care reglementează dreptul la indemnizație, din Statutul deputaților și al senatorilor.

În timp ce PSD declară că parlamentarii PSD vor dona 50% din indemnizații pentru lupta împotriva COVID-19, fapt care nu poate fi verificat, avem nevoie de legi clare ca aceasta, menite să ajute bugetul de stat cu fonduri destinate combaterii epidemiei și susținerii economiei pe perioada de criză și după. Și avem nevoie sa dăm un semnal clar că efortul de solidaritate chiar începe de la vârf”, a scris pe pagina sa de facebook, Tudor Benga, deputat USR. Însă, deputatul s-ar putea gândi să extindă această propunere, să fie tăiate indemnizațiile nesimțite din CA-uri, salariile celor din agențiile statului, dar și pensiile speciale din România.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: