Programul de finanțare “ELECTRIC UP“ publicat în Monitorul Oficial

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov vă aduce la cunoştinţă faptul ca programul  de finanțare „ELECTRIC UP” a fost aprobat prin Ordonanta de Urgenta nr.159/2020 din data de 08.09.2020.

Prin prezentul program Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția Eficiență Energetică, este autoritatea competentă responsabilă pentru implementarea proiectelor de investiții pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică și a staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

 

Prin prezentul program de finanțare se acordă un ajutor de minimis următorilor beneficiari:

–  întreprinderi mici și mijlocii

– reprezentanți ai domeniului HORECA, persoane juridice române, care au înscrise ca activitate principală sau secundară, conform codurilor CAEN, una din activitățile corespunzătoare domeniului HORECA.

 

 

Activități eligibile

Următoarele categorii de activități, strict necesare pentru implementarea proiectului, sunt eligibile pentru finanțare în cadrul prezentului apel:

 

  1. Instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național

 

  1. Instalarea staţiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in

 

Fonduri alocate prin prezentul program: 476 milioane lei în primul ciclu de finanțare.

Valoarea proiectului: maxim 100.000 euro /beneficiar, reprezentând maxim 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

 

La solicitarea beneficiarului se poate acorda un avans de până la 30% din totalul cheltuielilor eligibile.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: