Program de finanțare pentru educație în ștințele exacte

Fundația Comunitară Brașov a lansat ediția 3.0 a programului Fondul Științescu Brașov, un program de finanțare pentru educație în științele exacte. Într-o primă etapă este necesară înscrierea proiectului sub forma unei scrisori de intenție, până pe 10 martie 2019. Ghidul de finanțare, calendarul fondului și formularele de aplicare pot fi consultate la adresa http://brasov.stiintescu.ro/detalii-inscriere/. Programul încurajează inovarea și creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea abilităților mai mult decât transmiterea informațiilor. Valoarea finanțării poate fi cuprinsă între 7.000 și 14.000 de lei/proiect.

 

Detalii:

Fundația Comunitară Brașov a lansat ediția 3.0 a programului Fondul Științescu Brașov, un program de finanțare pentru educație în științele exacte
Mai pot fi trimise Scrisori de Intenție până pe data de 10 martie 2019
Fundația Comunitară Brașov, în parteneriat cu Romanian-American Foundation, încurajează pasiunea pentru domeniile STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) și le face accesibile copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani.
Programul vizează susținerea de proiecte creative, inovatoare, care facilitează înțelegerea unor fenomene simple, cu care intrăm în contact în viața de zi cu zi. Copiii pot să descopere cum funcționează legile naturii, cum pot folosi tehnologiile moderne și cum se pot implica în proiecte care le oferă posibilitatea unei viziuni creative asupra viitorului.
Solicitanții vor primi sume cuprinse între 7.000 și 14.000 de lei/proiect, pentru 10-12 proiecte depuse de profesori și învățători, de echipe compuse din elevi, profesori sau studenți, pasionați ai științelor din medii profesionale diverse și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale.
Fondul de finanțare al programului “Fondul Științescu Brașov” este în curs de definitivare iar lista companiilor care și-au anunțat deja interesul să susțină ediția 3.0 este formată din: Benchmark Electronics, Raptronic, ATOS, Miele, Duvenbeck, Pentalog, Schaeffler și Diverco PM. Pe lângă aceștia, la finalizarea procesului de finanțare locală, Romanian-American Foundation va dubla valoarea fondului de re-granting generat la nivel local.
Într-o primă etapă este necesară înscrierea proiectului sub forma unei scrisori de intenție, până pe 10 martie 2019. Ghidul de finanțare, calendarul fondului și formularele de aplicare pot fi consultate la adresa http://brasov.stiintescu.ro/detalii-inscriere/. Programul încurajează inovarea și creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea abilităților mai mult decât transmiterea informațiilor.
Împreună cu un grup de mentori, membrii echipei Fundației Comunitare Brașov vor oferi suport pentru scrierea și implementarea proiectelor.
În prezent, Fondul Științescu este implementat prin fundațiile comunitare locale în București, Sibiu, Iași, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Bacău, Galați, Prahova, Odorheiul Secuiesc, Brașov, Țara Făgărașului, Timișoara, Dâmbovița.
Detalii suplimentare referitoare la programul Științescu sunt disponibile pe pagina de Facebook “Științescu Brașov” și pe site-ul brasov.stiintescu.ro
Cum au arătat edițiile precedente ale Fondului Științescu Brașov?
Primele 2 ediții Științescu Brașov au sprijinit 22 de proiecte STEAM care au oferit acces la educație alternativă pentru peste 4.800 de copii. Ideile s-au concretizat în laboratoare interdisciplinare, programe de robotică, mașini de curse, dispozitive de studiu ale fenomenelor naturale și ale proprietăților alimentelor, materiale didactice interactive, ateliere 3D print și Embeded Development, arhitectură și teatru, participări la târguri și conferințe științifice.
Lista proiectelor, povestea lor, echipa și testimoniale video sunt disponibile pe site.
Despre Fundaţia Comunitară Braşov
Avem viziunea de a construi în Brașov o fundație care, prin activitatea sa, să contribuie la o comunitate puternică, unită şi generoasă, care își pune în practică ideile pentru bucuria de a trăi împreună.
Misiunea noastră este aceea de a antrena energia brașovenilor prin acte de dăruire, creând o punte de legatura între nevoile comunității şi resursele ei.
Fundația Comunitară Brașov este înființată din 2015 și este susținută de Asociația pentru Relații Comunitare în cadrul „Programului național de dezvoltare de fundații comunitare în România”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: