Procurorii DIICOT fac percheziții la traficanții de droguri din Brașov. 30 de persoane vor fi conduse la audieri

La data de 24.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov efectuează un număr de 32 de percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, pe raza județului Brașov, au acționat două grupări care au desfășurat activități de comercializare de drogurilor de risc și de mare risc, acestea aprovizionându-se de la persoane din Turda și Sibiu.  Pe lângă membrii celor două grupări, au mai fost identificate și unele persoane care au comercializat în mod independent droguri de risc și de mare risc.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, mai multe persoane au comercializat diverse cantități de MDMA, achiziționate de pe teritoriul unor state europene, la prețuri cuprinse între 40 și 60 de lei/comprimat. O parte dintre activitățile de trafic de droguri erau desfășurate în incinta unui local de pe raza municipiului Făgăraș, în care se organizau petreceri cu muzică lăutărească.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 30 de persoane.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul SAS Brașov și al jandarmilor din cadrul IJJ Brașov. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: