Procesul de bugetare participativă a Făgărașului s-a încheiat. Vezi proiectele implementate!

Prima ediție a procesului de bugetare participativă a Făgărașului s-a încheiat! Chiar dacă decretarea stării de urgență la nivel național a impus suspendarea acestuia, toate cele 6 proiecte câștigătoare au fost implementate la timp.

Ultimul proiect finalizat este terenul de baschet în aer liber din cartierul Tudor Vladimirescu. Accesul este gratuit pentru toate persoanele care doresc să-l utilizeze pentru sport. Terenul a fost inaugurat sâmbătă, 29 august, printr-un meci amical în care au jucat și cetățenii care au avut inițiativa realizării acestuia.

A fost împrejmuit și s-a instalat un sistem de iluminare, astfel încât să poată fi folosit și noaptea. Pentru realizarea acestuia, inițiatorii au participat și cu o cofinanțare obținută la Bikeathon Țara Făgărașului – cel mai mare eveniment sportiv caritabil din zonă, organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

Prin procesul de bugetare participativă 2019 au mai fost realizate: un spațiu multifuncțional la Școala Gimnazială Ovid Densușianu; City App Făgăraș – prima aplicație pentru dispozitivele electronice mobile, destinată informării localnicilor și turiștilor; reconstrucția scărilor unui imobil din centrul orașului – pentru facilitarea accesului locatarilor; reabilitarea unui drum care face legătura între Șoseaua Combinatului; strada Belvedere și un spațiu de joacă în aer liber în curtea creșei „Mămăruța”.

50.000 de euro a fost suma totală alocată în 2019, bugetul fiind dublat în 2020.

„Sunt impresionat de participarea și implicarea cetățenilor în acest proces de bugetare participativă. Cred că și-a atins scopul, cel de asumare de către cetăţeni a unui rol de participant activ în definirea şi abordarea problemelor comunităţii. Pentru că s-a dovedit a fi de succes, pentru ediția din acest an am mărit bugetul la peste 100.000 de euro, mai precis la 500.000 de lei. Peste câteva zile vor fi anunțate proiectele câștigătoare și putem porni implementarea lor”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Înainte de demararea procesului de bugetare participativă, responsabilii din cadrul Primăriei Făgăraș au organizat o serie de dezbateri publice, dar și ateliere de lucru în fiecare cartier din municipiu, în cadrul cărora cetățenii au fost sprijiniți pentru întocmirea proiectelor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: