Prinsi la furat din locuintele in care ofereau servicii de deratizare gratuite

 La data de 08 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au fost sesizați o persoană de sex feminin, cu privire la faptul că două persoane necunoscute de sex masculin și feminin, care pretindeau a oferi servicii de deratizare gratuit pentru pensionari, au pătruns în locuința vecinei sale, în vârstă de 80, căreia i-au sustras o sumă de bani.

Cercetările efectuate au indicat că, ulterior pătrunderii în apartament, unul dintre suspecți a întreținut conversații cu persoana vătămată, solicitându-i cuponul de pensii. Celalalt suspect a utilizat în încăperile locuinței un pulverizator sub pretextul că efectuează deratizarea, context în care, dintr-un sertar a sustras o sumă de bani.

În data de 17 octombrie a.c., în urma activităţilor specifice desfășurate cu sprijinul Brigăzii Operaţiuni Speciale Braşov, poliţişti i-au prins în flagrant pe cei doi suspecți în vârstă 44, respectiv 21 ani imediat după comiterea unei fapte de înşelăciune în dauna altei persoane vătămate, pe care au determinat-o să achite suma de 250 lei reprezentând contravaloarea unor servicii de deratizare prestate.

În urma efectuării controlului corporal şi al interiorului autovehiculului cu care s-au deplasat, a fost identificată suma de 250 de lei, o geantă în care se aflau un recipient din plastic cu pulverizator, precum și o agenda în care erau notate datele de identificare ale victimei din cursul aceleiași zile.

La domiciliul suspecților au fost identificate sumele de 1700 lei și 185 euro, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

La data de 17.10.2017 polițiștii i-au reținut pe cei doi suspecți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov cu propunere de dispunere a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate în vederea administrării întregului probatoriu şi documentării activităţii infracţionale.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: