Prinde contur proiectul de formare profesională duală în ospitalitate

 Joi seara a mai fost pusă o cărămidă la viitorul turistic al Brașovului prin prezetarea proiectului de formare profesională duală în ospitalitate, Cool Academy Brașov, noilor potențiali parteneri de practică din mediul privat brașovean, în cadrul unei întâlniri organizate la Hotelul Kolping, unul din inițiatorii proiectului.

Până la ora actuală s-au înscris în proiectul de formare profesională duală  în ospitalitate, 12 unități care vor forma începând cu anul școlar 2018/2019, 26 de tineri bucătari, 25 de ospatari și 13 lucratori hotelieri.

Până pe 17 Noiembrie se mai pot alătura hoteluri, pensiuni și restaurante care să-și asume formarea personalului calificat de care au nevoie în parteneriat cu Colegiul Tehnic Maria Baiulescu.

“Lipsa de personal calificat în ospitalitatea brașoveană este o problemă majoră devenită chiar cronică, iar numai printr-o formare profesională continua, în care să se implice mediul privat din domeniu, vom reuși să depășim în următorii ani această situație” a declarat consilierul local Cristian Macedonschi.

Informații și detalii se pot primi direct de la conducerea Colegiului Tehnic Maria Baiulescu sau prin mail Cool Academy la formare@kolping.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: