Primul zbor de pe Aeroportul Brașov va avea loc anul viitor

Consiliul Judeţean Brașov desfăşoară achiziţia pentru tot ce înseamnă echipamentele de radionavigaţie, o etapă de lucru obligatoriu de parcurs pentru funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov.
👉 „Suntem în etapa de evaluare tehnică a singurei oferte depuse, după care urmează evaluarea din punct de vedere economic şi raportul final al procedurii. Ne-am propus ca împreună cu reprezentanţii ROMATSA, care ne ajută în procedurile de evaluare, precum şi cu specialiştii firmei care va furniza echipamentele de radionavigaţie, să realizăm un grafic de implementare a serviciilor de navigaţie aeriană şi să putem comunica într-un timp cât mai scurt data exactă la care se va putea decola şi ateriza pe Aeroportul Braşov”, a spus şeful administraţiei judeţene.
Preşedintele CJ a survolat amplasamentul Aeroportului de la Ghimbav şi a prezentat pe pagina sa de socializare, în direct, stadiul lucrărilor, estimat la un progres de peste 70%.
👉 „Gospodăria de apă este într-un progres avansat, clădirea energetică este finalizată şi în momentul de faţă se lucrează la interior pentru dotarea cu aparatura necesară. Cele două posturi de control acces sunt şi ele construite. Remiza PSI este în lucru, aici urmând să fie aduse utilajele de intervenţii pe care le avem achiziţionate. Drumul tehnologic care face legătura între terminal şi remiza PSI a ajuns aproape de finalizare. Lucrările la drumul de acces la aeroport dinspre Ghimbav s-au încheiat, în timp ce la parcarea din faţa terminalului încă se lucrează. De asemenea, numeroase utilaje sunt prezente pe şantierul de construcţie a drumului perimetral”, a explicat Adrian-Ioan Veştea.
Preşedintele CJ Braşov şi-a exprimat încrederea că anul viitor vom putea avea primul zbor de pe Aeroportul Braşov – primul aeroport construit de la zero în România, după anul 1974.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: