Primul ghiozdan cu iz de campanie electorală. De unde atâta grabă?

Grabă mare la Primăria Brașov. Mâine va fi discutat în Consiliului Local proiectul de hotărâre privind continuarea programului „Primul ghiozdan“ și în anul școlar 2019-2020.
Valoarea pachetului cu rechizite şcolare ,,Primul Ghiozdan” pentru copiii înscrişi în clasa pregătitoare va fi de 80 de lei, iar pentru copiii înscrişi în clasa I, de maxim 100 de lei. Ca și până acum, pachetul se va acorda copiilor înscriși la unităţile de învăţământ de pe raza Municipiului Braşov.
Finanţarea se asigură din bugetul local, în limita sumei de 414 mii lei, prevăzută în bugetul de venituri şi cheltuieli al Direcţiei de Asistență Socială Brașov pentru anul 2019, cu această destinaţie.
Pachetele cu rechizite şcolare rămase nedistribuite copiilor înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I în anul şcolar 2019-2020 se vor repartiza familiilor cu copii, beneficiare de servicii/prestaţii sociale, aflate în evidenţa Direcţiei de Asistență Socială Brașov.
Justificarea acordării „Primului ghiozdan“ este prevenirea sau limitarea unor situaţii de dificultate cu care se confruntă familiile şi crearea unor şanse egale pentru dezvoltarea copiilor lor. De asemenea, se urmăreşte accesul tuturor copiilor la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar. Acordarea pachetului cu rechizite şcolare reprezintă un sprijin acordat familiilor în vederea diminuării efortului financiar depus pentru asigurarea celor necesare pentru înscrierea copiilor la cursurile şcolare. Pentru a nu se creea o situaţie de discriminare a copiilor este necesar ca acordarea pachetului de rechizite „Primul ghiozdan” să se facă pentru toţi copiii înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: