Primarul copy-paste. A terminat cu reabilitarea centrului vechi, a cumparat autobuze, a construit stadion, iar acum se apuca de…fertilizare in vitro

Primarul Brasovului nu a inteles nici pana acum ca proiectele municipiului sunt aprobate de consilierii locali, nu de el.

Noroc de Primăria Capitalei pentru ca are idei bune, altfel nu ar avea ce implementa si Primaria Brasov. După ce Gabriela Firea, primarul Capitalei a trecut prin Consiliul Local un proiect de vizeaza stimularea natalitatii, zilele trecute, primarul George Scripcaru se lauda cu acelasi proiect, chiar daca in prima faza anuntase implementarea lui consilierii PSD din Brasov. Tot primarul Capitalei  s-a gandit la un ajutor pentru cuplurile din Bucuresti pentru ”fertilizarea in vitro”.

Astazi, Primaria Brasov a trimis un comunicat de presa cu titlul  ”Municipalitatea va cofinanţa tratamentul de fertilizare „in vitro“ pentru cuplurile braşovene” . 

Un titlu total gresit avand in vedere ca doar consilierii locali pot vota si aproba un astfel de proiect. Una este sa vrei, alta este sa poti.

În luna decembrie primarul George Scripcaru va propune Consiliului Local un proiect de hotărâre privind sprijinirea cuplurilor hipofertile din municipiul Braşov printr-un program de cofinanţare a procedurilor de fertilizare „in vitro“.

,,În ultima perioadă am avut o serie de discuţii cu reprezentanţii Asociaţiei S.O.S. Infertilitate cu privire la greutăţile pe care le întâmpină cuplurile care îşi doresc copii, dar din diferite motive medicale, nu reuşesc acest lucru. Având în vedere faptul că natalitatea la Braşov este într-o continuă scădere, ceea ce ne va crea mari probleme pe termen mediu şi lung, am luat decizia de a propune Consiliului Local să aprobe, pe lângă tichetele pentru nou-născuţi, şi demararea unui program de susţinere financiară a tratamentelor de fertilizare <in vitro> pentru cei care au domiciliul în Braşov, începând cu anul 2019.  Cred că este foarte important un astfel de proiect, pentru că îi vizează pe cei care îşi doresc foarte mult să devină părinţi, nu pot, şi, poate, resursele financiare nici nu le permit să investească în tratamentele necesare. În zilele următoare voi avea o serie de discuţii cu specialiştii din domeniu, pentru a putea detalia acest program”, a declarat primarul George Scripcaru

Beneficiarii proiectului vor fi cuplurile infertile cărora li s-a diagnosticat o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală, de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată medical.

Conform estimărilor făcute în momentul elaborării Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Braşov până în 2030, rata natalităţii în oraş va fi în continuă scădere. Conform analizei pe ultimii 3 ani –  2015, 2016, 2017 – numărul de naşteri din 2015 până în 2017 a scăzut cu aproape 12%.

Cu alte cuvinte, primarul din Brasov a terminat de reabilitat Centrul Vechi unde scrie peste tot ”Atentie, cad tigle”, a cumparat autobuze noi, inclusiv electrice, a construit o noua arena sportiva unde sa poata fi sustinute competitii de talie mondiala, a scapat de poluarea din oras, nu se mai construieste haotic, astfel ca a trecut la…fertilizarea in vitro.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: