Primarul Coliban s-a “spălat pe mâini” în cazul carantinei

Primarul municipiului Brașov anunță entuziasmat pe Facebook așa cum ne-a obișnuit că situația este atât de gravă încât e nevoie de carantinarea municipiului Brașov.

Cu alte cuvinte, brașovenii vor fi nevoiți să stea închiși în case, o nouă privare de libertate cu care USR e de acord, afacerile locale din domeniul HORECA deja grav afectate de această criză vor fi nevoite să își înceteze activitatea, posibil definitiv, iar școlile și grădinițele vor rămâne închise. Părinții sunt nevoiți să își lase copiii singuri acasă, fără supraveghere, de teamă să nu își piardă locurile de muncă. Nu mai vorbim de calitatea slabă a învățământului online, lucru care se va vedea în generațiile actuale.
Aceste măsuri lipsite de claritate și previzibiltate nu vor face altceva decât să pună lacătul pe municipiul Brașov.
Mă așteptam ca primarul Coliban, prin intermediul online-ului unde îi place să se afișeze zilnic, să remarce faptul că aceste măsuri nu au avut efectul dorit în alte localități.

Comuna Sânpetru este carantinată, oamenii stau la cozi pentru verificarea declarației pe propria răspundere în timp ce la câțiva km Poiana Brașov și mall-urile sunt pline.
Timișoara, orașul colegului de partid al domnului Coliban, la momentul carantinării avea o rată de infectare de 7,49, iar după împlinirea celor 2 săptămâni rata de infectare a fost mult mai mare, 8,19!

Aveți ocazia de a învăța din greșelile omologilor dumneavoastră, dar se pare că alegeți să susțineți aceleași măsuri disproporționale și ineficiente.    Se vorbește despre posibilitatea carantinării orașului chiar pentru o lună, probabil că 2 săptămâni nu ar fi suficiente pentru a pune la pământ restul afacerilor care se zbat să supraviețuiască.

Domnule primar, ieșiți din lumea Facebook-ului și aruncați un ochi către realitatea în care trăim, lăsați pozele din primărie cu dosarele pe masă și arătați în concret ce puteți face pentru oraș! O administrație nu se poate conduce online!
Brașovenii v-au acordat votul de încredere pentru a le apăra orașul, afacerile locale și drepturile fiecăruia nu pentru a pune lacătul pe tot!

Dragoș Dragomir,
student Facultate de Drept Universitatea București

One thought on “Primarul Coliban s-a “spălat pe mâini” în cazul carantinei

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: