Primarul Coliban pune presiune pe șeful Poliției Locale, deși există o anchetă în curs: ”Îi voi solicita public demisia”

Primarul Allen Coliban și-a asumat reorganizarea Poliției Locale. În acest sens, și-a adus la Primăria Brașov un fost criminalist, tocmai pentru a se ocupa de acest segment. Chiar dacă criminalistica nu are nicio legătură cu managementul, reprezentanții instituției speră la rezultate pozitive. Astfel, s-a ajuns ca polițiștii locali să fie examinați. Culmea, Poliția Locală a organizat concursul…La scurt timp au fost aruncate special în spațiul public informații cum că la examen ar fi fost nereguli. Cum era și firesc, șeful Poliției Locale s-a adresat direct organelor de cercetate penală și așteaptă verdictul din partea lor.
Numai că, primarul Allen Coliban nu este de acord și vrea să fie luate măsuri, altfel, va solicita demisia șefului Poliției Locale.
”Au fost semnalate mai multe nereguli săptămâna trecută la examenul de la Poliția Locală. Săptămâna aceasta am solicitat o anchetă, un raport pe baza suspiciunile ridicate. Raportul acesta arată că există suspiciuni de fraudă, dar și încălcări ale regulamentului de concurs. Am adus la cunoștința șefului Poliției Locale, domnului Aldea și l-am rugat să acționeze în consecințe. Răspunsul pe care l-am primit a fost că a sesizat organelor de anchetă penală. Lucru care este mulțumitor doar prin prisma ce țin de fraudă, însă nu am primit răspuns cu privire la încălcările de regulament. Până luni, domnul Aldea are timp să se gândească asupra acestor măsuri, în cazul în care nu ia măsurile corespunzătoare îi voi solicita public demisia și totodată voi convoca o comisie de disciplină”, a spus primarul Allen Coliban pe pagina sa de facebook.
După ce primarul Allen Coliban l-a amenințat pe facebook cu demisia, șeful Poliției Locale i-a răspuns acestuia, tot pe facebook. Nicolae Aldea susține că primarul nu a avut niciodată o discuție directă cu dânsul, așa cum ar fi fost firesc, mai ales că au trecut vreo 4 luni de când conduce Primăria Brașov.
Dacă pe Facebook sunt solicitat, pe Facebook răspund…
Vă salut cu respect domnule primar, așa cum o fac de fiecare dată în ședințele de Consiliu Director, acestea fiind practic singurele situații în care am ocazia să schimb două vorbe cu dumneavoastră și doar pe parcursul a câtorva zeci de secunde.
Voi intra direct în subiect pentru ca sunt tentat să scriu mult și despre multe, sunt tentat să scriu despre faptul că niciodată de când sunteți primar nu am avut o discuție directă și care să privească instituția pe care o conduc, despre faptul că v-ati dorit să desființați aceasta instituție și că acestea au fost gândurile dumneavoastră la preluarea mandatului de primar, sunt tentat să spun cum ați dorit o reorganizare forțată în care toți agenții să dea examen. Nu mai are rost să spun cât am încercat să explic personal, că nu e bine să se facă așa, că modalitatea prin care se realizează, deși este în litera Codului Administrativ, nu este una morală, sau faptul că vor exista situații în care oamenii buni vor pleca din structurile în care practic își regăsesc locul și că da, vor fi și situații în care cei slabi se vor cerne, dar puține…Ori că răspunsul pe care l-am primit, atenție, cu martori, a fost – “Ne asumăm”! – și au fost multe situațiile în care acest răspuns s-a dat, atunci când s-a explicat de ce nu este bine sau moral a se acționa de o manieră sau alta.
În ceea ce privește însă presiunea pe care o puneți asupra mea, de a lua o decizie VĂDIT ILEGALĂ solicitându-mi să fac acest lucru și lăsând a se înțelege că dacă nu mă conformez îmi veți solicita demisia, vă comunic stimate domnule primar, faptul că nu îmi voi apăra funcția luând o decizie în care nu cred, care nu poate fi fundamentată juridic și care ar afecta ( în eventualitatea NEDOVEDITĂ a fraudării ), un număr de zeci de polițiști locali cinstiți, care și-au obținut nota pe merit. Totodată îmi permit să vă adresez o întrebare: Ce se va întâmpla dacă acești polițiști locali ce au dat și promovat cinstit examenul, de ordinul zecilor, nu se vor mai prezenta pentru a susține și a doua oară această probă ( având în vedere că nimeni și nimic nu i-a incriminat cu vreo dovadă palpabilă de fraudă ) și ulterior vor acționa în judecată instituția, sau pe cel care, fără dovezi și în baza unei decizii pe care nici un jurist nu o poate fundamenta, a dispus astfel? Întrebarea bineînțeles că este una retorică pentru că în mod cert acest aspect nu vă interesează întrucât nu vă afectează în mod direct.
Închei și vă transmit acest răspuns în același mod în care ați ales dumneavoastră să îmi adresați solicitarea, deși personal, aleg să stau în fața șefului și să-i argumentez privindu-l în ochi, punctul de vedere ori de câte ori am această ocazie.
Având în vedere cele de mai sus, rog respectuos, analizați și dispuneți!”, susține Nicolae Aldea pe pagina sa de facebook.

One thought on “Primarul Coliban pune presiune pe șeful Poliției Locale, deși există o anchetă în curs: ”Îi voi solicita public demisia”

  • 9 martie 2021 la 12:25
    Permalink

    Foarte bine face si stim cu totii ca perceptia asupra acestei institutii este puternic si predominant negativa ; cel putin am aflat ca se toaca 4 milioane de Euro anual din banii nostri complet inutil,ceea ce face ca indignarea sa atinga cote maxime ; cat priveste ancheta am vrea sa stim si noi cine face aceasta ancheta si daca este asigurata obiectivitatea totala a acesteia !

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: