Primarul Coliban le cere liberalilor să-l scoată din Consiliul Local pe George Scripcaru

Toleranță 0 pentru hoție în Primăria Brașov, dar pentru minciună ?
Primarul Allen Coliban are ”abilități” și în domeniul dreptului. Să nu spună că a absolvit și Facultatea de Drept…
Vineri, useristul, le-a cerut liderilor PNL Brașov să îi retragă sprijinul politic consilierului local George Scripcaru după ce s-au găsit mai multe nereguli la un contract. Numai că, în afară de primar, nicio instituție a statului nu a constat acest lucru referitor la contractul respectiv. Firesc ar fi ca atunci când există o urmărire penală să fie luate și decizii. Numai că, fiind în campanie electorală, Coliban a uitat că într-un stat democrativ există justiție, există poliție, procurori, judecători. Acesta este rolul lor, de a decide dacă cineva este sau nu vinovat. Plus că, după scandalul ”studiilor”, nu este cel mai în măsură să țină lecții de moralitate. A susținut că este absovent de AC deși era exmatriculat.
”Toleranță zero pentru hoție în Primăria Brașov
Încă din campanie am fost atenționat de mulți oameni din oraș că în administrația locală se întâmplă nereguli, unele chiar de natură penală.
Am încercat să nu mă las influențat și am venit în Primărie fără preconcepții.
Iată, însă, că doar la o lună distanță de la preluarea mandatului încep să apară și dovezile pentru ceea ce înainte erau doar zvonuri.
Am descoperit recent în Primăria Brașov un contract falsificat de angajați ai primăriei în favoarea unei firme care prestează servicii pentru oraș. Pe scurt, a fost modificată data contractului pentru ca firma să nu plătească penalizările legate de întârzierea prestării serviciilor pentru care s-a semnat contractul.
Am decis următoarele măsuri:
/ Cercetare disciplinară internă
/ Predarea dovezilor către instituțiile juridice abilitate să cerceteze cazul
/ Declanșarea unui audit intern, care va începe în această lună.
Mă aștept, acum, să descoperim și alte nereguli similare, iar mesajul meu este unul foarte ferm: nu voi tolera nicio încălcare a legii în Primăria Brașov!
Toate aceste lucruri s-au întâmplat în mandatul vechii administrații, personificată de George Scripcaru, fost primar, acum consilier local din partea PNL.
De la preluarea mandatului, am avut o colaborarea foarte bună cu PNL Brașov, care face pași rapizi în a se delimita de membrii cu probleme sau suspiciuni de natură penală. Și cred că împreună vom pune atât municipiul, cât și județul, pe un făgaș de dezvoltare accentuată.
Atunci când această bună colaborare a fost umbrită, acest lucru s-a întâmplat din cauza vechii ‘’găști’’ condusă de George Scripcaru.
Cred că cel mai bun semnal pe care PNL poate să îl dea brașovenilor că își dorește să se despartă de vechile metehne pentru totdeauna este retragerea sprijinului politic lui George Scripcaru prin pierderea calității de membru în partid.
Le cer domnului Veștea, președintele PNL Brașov, și domnului Ludovic Orban, premier și președinte PNL, să îl îndepărteze pe George Scripcaru din PNL și, prin urmare, din Consiliul Local Brașov. Astfel, el nu va mai putea avea nicio legătură formală cu aparatul și deciziile administrative din Primăria Brașov.
Consider că este un gest potrivit în prag de alegeri parlamentare, pentru că, fără hoție în administrația publică este ceea ce ne dorim cu toții, indiferent de spectrul politic.
Pe 27 septembrie asta au decis brașovenii că își doresc pentru orașul lor.
Iar duminică, la sfârșitul zilei pe 6 decembrie, putem să dăm împreună, USRPLUS și PNL, startul înspre atingerea acestui deziderat al românilor la nivel de țară”, a scris Coliban pe facebook.
Imediat a venit și replica președintelui PNL Brașov, Adrian Veștea.
”Am aflat de anunțul primarului municipiului Brașov cu privire la o anchetă derulată în Primăria Municipiului Brașov și de cerința acestuia de a-l elimina pe George Scripcaru din PNL și din Consiliul Local Brașov.
#PNL are criterii de integritate foarte clare. Orice membru care de-a lungul timpului s-a confruntat cu probleme cu legea, a pierdut sprijinul partidului pentru funcții publice. Așteptăm rezultatul auditului și, cu precădere, așteptăm rezultatul anchetei instituțiilor abilitate, cele care vor da verdictul în această speță. În cazul în care verdictul va fi în direcția insinuată de către domnul Coliban, conform criteriilor de integritate, vom lua măsurile care se impun, fără nicio întârziere.
Aștept cu interes momentul în care vom depăși aceste discuții în ajun de alegeri. Cred că e necesar să ne concentrăm pe nevoile celor care au pus ștampila la urne să își aleagă primarul sau președintele Consiliului Județean. Urmează o iarnă în care Brașovul are nevoie să fie gestionat corespunzător și am încredere că măcar după 6 decembrie, lucrurile vor reveni în matcă.
Țin să reamintesc că Partidul Național Liberal a venit la alegeri cu o listă de consilieri pe care domnul Scripcaru se afla pe prima poziție, iar brașovenii, într-un număr considerabil, au acordat votul lor acestei liste! Cred că trebuie să ținem cont și de această parte a brașovenilor! Sunt de acord că trebuie sancționat orice tip de derapaj și nu voi ezita să o fac!
Vreau ca măcar înaintea votului să văd că avem lideri locali care se pot concentra pe nevoile comunității și care nu se lasă seduși de retorica de campanie! Brașovenii așteaptă maturitate și dialog din partea noastră, iar înainte de toate, așteaptă ca această alianță locală să funcționeze. Îmi exprim întreaga deschidere către dialog și contrucție, prin respect reciproc, pentru binele brașovenilor!”, a spus Adrian Veștea.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: