Primarul Coliban ar trebui să-și cumpere o hartă cu Brașovul. Habar nu are că există un bulevard, dar și o stradă cu aceeași denumire

Pe facebook nu a ajuns informația că orașul Brașov are și stradă și bulevard, ambele cu numele de Ștefan cel Mare, dar nici că numele corect este bulevardul Victoriei, nu Victoria.

Primarul Allen Coliban nu cunoaște deloc orașul Brașov. Acesta nu știe că există în municipiu și stradă, dar și bulevard cu numele Ștefan cel Mare. Miercuri, în cadrul ședinței Consiliului Local, Lucian Pătrașcu a propus ca strada Ștefan cel Mare să fie rebotezată după numele cunoscutului cosmonaut Dumitru Prunariu, în semn de apreciere față de cariera acestuia.

Dumitru Prunariu este născut la Brașov, fiind absolvent al Liceului de Cultură Generală nr. 4 (actual Colegiu National “Grigore Moisil”). Este primul român care a zburat în Cosmos, fiind cunoscut la nivel mondial.

Având în vedere faptul că Dumitru Prunariu este un adevărat reper pentru generații întregi, dar și faptul că și-a petrecut o bună parte din viață la Brașov, propunerea grupului de Consilieri Locali PSD este inițierea unui proiect de hotărâre, astfel încât strada B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt din cartierul Astra, unde a locuit și copilărit Dumitru Prunariu, să poarte numele cosmonautului.

Este un gest simbolic față de o legendă a Brașovului, un om care a promovat România în lume. Dumitru Prunariu este omagiat și apreciat de toate instituțiile reprezentative ale statului român și de aceea, considerăm că putem și noi să ne aratăm considerația față de acesta prin redenumirea unei artere a orașului”, a solicitat consilierul local Lucian Pătrașcu.

Primarul Allen Coliban a spus că nu poate schimba singura stradă din Brașov cu numele domnitorului. Numai că, primarul a răspuns fără să aibă habar că orașul are și un bulevard cu numele domnitorului, dar și o stradă. Dar, pentru a oferi un răspuns negativ, l-a trimis imediat la plimbare pe consilierul local, doar pentru că probabil propunerea a venit de la PSD, nu de la un consilier USR. Totuși, nu ar fi rău ca primarul să pună mâna pe harta Municipiului Brașov să învețe mai întâi străzile, apoi să se contreze cu aleșii locali. Poate ar trebui ca liderul PSD să-i facă cadou o hartă, poate așa mai învață și primarul orașul lucruri importante despre municipiu.

De asemenea, faptul că omul e paralel cu informațiile despre orașul pe care în conduce reiese și din postările pe facebook. În ultima postare scrie bulevardul Victoria, dar acesta se numește Victoriei, cu totul altceva.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: