Primarul a vrut demisia celor din conducerea Companiei Apa Brașov

Deși cartierul Schei are o rețea publică de canalizare, există 92 de imobile care nu sunt racordate la aceasta, ci deversează apele menajere direct în canalul Graft. ”mai precis, imobilele se află pe străzile: Învăţătorilor, Podul Creţului, Pe Tocile, Căpitan Ilie Birt, Egalităţii, Băilor și Vasile Saftu.
Pentru înlăturarea poluării pârâului Graft cu aceste ape uzate, Compania a întocmit un proiect prin care să se creeze condiţiile pentru racordarea la sistemul public de canalizare a imobilelor identificate. Acesta vizează extinderea şi înlocuirea reţelelor de canalizare vechi cu unele noi, amplasate mai aproape de case, astfel încât conectarea să se facă mai uşor şi mai rapid.Lucrările au fost împărţite în 8 tronsoane, primele două fiind deja începute pe strada Podul Creţului. Aceasta primă etapă vizează racordarea unui număr de 31 de imobile la reţeaua publică de canalizare. Costurile lucrărilor, pentru prima etapă, sunt estimate la 800.000 lei, suma fiind suportată în totalitate din fonduri proprii”
, se arată într-un comunicat al Companiei Apa Brașov.

Însă, puțină lume știe și cum s-a ajuns la aceste lucrări. ”Am discutat cu cei de la Compania Apa să se ocupe de această problemă importantă pentru orașul Brașov. Am și spus, dacă nu se rezolvă, voi solicita demisia celor din conducerea Companiei Apa Brașov. La scurt timp, cei de acolo au trecut la treabă, ceea ce este normal, ei trebuie să se ocupe, nu altcineva”, a declarat primarul George Scripcaru. Precizăm că Primăria Brașov și Consiliul Județean Brașov dețin împreună 84% din Compania Apa. Cu alte cuvinte, sunt acționari majoritari ceea ce le dă posibilitatea să îi schimbe pe cei din conducerea instituției.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: