Primarii din județul Brașov s-au întâlnit astăzi cu delegaţia de primari din raionul Ştefan Vodă

Astăzi, la Centrul CATTIA, 11 primari din raionul de peste Prut, printre care și primarul oraşului Ştefan Vodă, Vladislav Cociu şi 17 primari de oraşe şi comune din judeţul Braşov s-au întâlnit şi au discutat despre încheierea unor acorduri de înfrăţire, în urma cărora să desfăşoare proiecte comune.

La întâlnire a participat și președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, împreună cu vicepreşedintele CJ Todorică Şerban şi deputatul Dumitru Flucuş.

„Am participat în această dimineaţă la evenimentul organizat de Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov pentru delegaţia de primari din raionul Ştefan Vodă, aflată în vizită la Braşov.

La Centrul CATTIA, 11 primari din raionul de peste Prut, în frunte cu primarul oraşului Ştefan Vodă, Vladislav Cociu, şi 17 primari de oraşe şi comune din judeţul Braşov s-au întâlnit şi au discutat despre încheierea unor acorduri de înfrăţire pe baza cărora să desfăşoare activităţi şi proiecte comune.
Am fost prezent la această întâlnire alături de colegii mei, vicepreşedintele CJ Todorică Şerban şi deputatul Dumitru Flucuş, care a iniţiat un proiect legislativ privind constituirea unui fond naţional de investiţii destinat proiectelor implementate în comunităţile înfrăţite.
Dacă acest proiect de lege va fi aprobat de Parlamentul României, chiar de anul viitor acest fond de investiţii ar putea fi la dispoziţia autorităţilor publice locale din ţara noastră care au încheiat acorduri de înfrăţire cu comunităţi locale din Republica Moldova.
Sunt câteva localităţi braşovene, precum Şinca Nouă, Bran şi Ucea, care s-au înfrăţit cu comune din raionul Ştefan Vodă în urmă cu câţiva ani, dar sper că în urma întâlnirii de astăzi să se lege alte asemenea proiecte de cooperare bilaterală, în beneficiul ambelor părţi.
La finalul întâlnirii, a fost o plăcere şi o bucurie să le fiu ghid primarilor moldoveni la Aeroportul Internaţional Braşov, cel mai important obiectiv de investiţii pe care îl realizăm.” a menționat preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea pe pagina sa de facebook
SURSA FOTO: Facebook: Adrian Ioan Veștea

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: