Primăria deține mai multe apartamente în Brașov. Câteva sunt folosite ca locuințe de serviciu pentru angajații instituției. Se mai adaugă și cele peste 1100 de locuințe administrate de RIAL

Municipiul Brașov stă bine la capitolul proprietăți. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, în imobilul situat în Braşov pe strada Molidului, instituția deţine 8 apartamente, din care două sunt date în administrare la S.C. RIAL S.R.L, un apartament este închiriat, 5 apartamente sunt libere. De asemenea, într-un alt imobil de pe Molidului, Primăria Brașov mai deţine 12 apartamente, din care 11 apartamente sunt închiriate şi un apartament a fost dat în administrare la S.C. RIAL S.R.L. Totodată mai figurează în proprietatea Primăriei Brașov și alte 3 locuințe pe B-dul Gării, Brazilor și Alexandru Cel Bun. ”Cele închiriate sunt locuințe de serviciu. Sunt angajați de la Primaria Brasov, Serviciul de Evidență a Persoanei, Direcția Fiscală”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Municipiul Brașov mai are încă vreo 1125 de locuințe, dar care sunt administrate de RIAL.

Promisiuni doar în campania electorală

În campania electorală din 2016, primarul George Scripcaru a promis că va oferi locuințe personalului medical și celui din educație. Au trecut anii, se încheie mandatul, iar medicii și profesorii au rămas cu ochii în soare. Nu și câțiva norocoși angajați la Primăria Brașov. Prin bunăvoința aleșilor locali, mai mulți angajați ai instituției au primit locuințe de serviciu. Cel mai probabil beneficiază și de chirii modice. Culmea este că salariile din Primăria Brașov sunt acum destul de mari, astfel încât orice angajat și-ar putea permite să locuiască cu chirie în altă parte.

Partea proastă este că Primăria Brașov încă are apartamente goale care ar putea fi oferite personalului medical, celui din educație sau, de ce nu, persoanelor cu probleme financiare. De ce sunt goale apartamentele și nu sunt oferite oamenilor care au nevoie de ele…doar primarul George Scripcaru poate răspunde. Sau, poate vor fi puse la bătaie…tot în campania electorală.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: