Primăria continuă reabilitarea cartierelor de blocuri: Zona de blocuri din cartierul Turnișor intră în reparații capitale

Anul trecut am modernizat cartierul Dioda și zone din Hipodrom II, Valea Aurie și Reșița II. Continuăm și anul acesta proiectul de reabilitare a zonelor de blocuri: am semnat contractul pentru cartierul Turnișor și ne pregătim să demarăm procedura de achiziție pentru o zonă din cartierul Hipodrom I (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Primarul Astrid Fodor a semnat în 22 februarie contractul pentru efectuarea reparațiilor capitale în zona de blocuri din cartierul Turnișor, de o parte și de alta a șoselei Alba Iulia.

Proiectul vizează două zone însumând 25.000 metri pătrați ca suprafață:

  • Zona Aleea Pajiștei – str. Iasomiei, cuprinsă între străzile Șos. Alba Iulia, str. Calea Turnișorului și str. Agricultorilor.
  • Zona de blocuri de pe Șos. Alba Iulia, cuprinsă între str. Grâului și str. E.A. Bielz.

 

În urma unei proceduri de achiziție, contractul a fost semnat cu asocierea SC Construcții SA SIBIU & SC Total NSA AG Construct SRL Sibiu, la o valoare de 6 milioane de lei. Acesta presupune realizarea în primă fază a proiectului tehnic, firma având termen 45 de zile să predea această documentație. Apoi va avea la dispoziție 6 luni să realizeze lucrările propriu-zise.

 

În cadrul proiectul se va reabilita suprafața carosabilă și trotuarele. Este de asemenea inclusă reamenajarea a 500 de locuri de parcare, o parte cu dale înierbate, iar cealaltă parte cu asfalt. Se va lucra și la rețelele de utilități: se va moderniza rețeaua de apă pe o lungime de 1300 de metri și se va introduce în subteran tubulatura pentru cablajul metropolitan pe o lungime de 2300 de metri liniari. Iluminatul public va fi modernizat prin coborârea cablurilor în tubulatura subterană și instalarea a 130 de stâlpi de iluminat noi.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: