”Primăria brașovenilor” amendată cu 14.500 de lei pentru că nu a deszăpezit străzile din oraș

Primăria condusă de Allen Coliban a primit o amendă de 14.500 de lei.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov acționează în vederea menținerii unui climat de siguranță rutieră pe raza întregului județ Brașov, precum și pentru prevenirea evenimentelor și accidentelor rutiere.

În cadrul activităților desfășurate, la data de 07 aprilie 2021, pe raza municipiului Brașov s-a constatat faptul că asupra părții carosabile nu au fost luate măsurile de întreținere corespunzătoare, ce se impun în condiții de iarnă, traficul desfășurându-se cu dificultate.

În acest sens, s-a procedat la sancționarea contravențională a administratorului drumului public, competent a gestiona problematica privind siguranța drumului public, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 –Rep. privind circulația pe drumurile publice, valoarea sancțiunii contravenționale aplicate fiind de 14.500 lei.

 

Pentru a preîntâmpina evenimentele rutiere grave, Poliția Brașov vă recomandă:

 

  • Adoptați o conduită preventivă în trafic;
  • Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic pentru a putea opri în siguranță vehiculul;
  • Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție;
  • Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un segment de drum unde partea carosabilă este acoperită de polei, gheață, zăpadă sau mâzgă;
  • Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și pe cele de ceață, în condiții de ceață densă;
  • Nu consumați băuturi alcoolice, dacă intenționați să utilizați autovehiculul, în calitate de conducător auto.
  • Pietonilor le este recomandat să-și sporească atenția, să evite să se deplaseze pe partea carosabilă, îndeosebi în condiții de vizibilitate redusă și să se asigure temeinic înainte de a traversa strada.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: