Primăria Brașov nu a fost în stare să-i scutească de plata chiriei nici măcar pe reprezentanții Asociației 15 Noiembrie

Astazi la sedinta de Consiliu Local Brasov a fost o zi deosebita fiind organizata pe data de 15 Noiembrie la 31 de ani de la revolutia anticomunista a muncitorilor de la Steagu Rosu.

Au luat pe rand cuvantul reprezentantilor asociatiei 15 Noiembrie iar in discursurile lor au subliniat ca inca nu au un monument la Brasov care sa aduca aminte de miscarea brasoveana si ca pentru sediul lor care este in proprietatea Primariei Brasov platesc o chirie de 500 de lei pe luna,  suma pe care o asociatie cu greu o strange. Reprezentantul Forumului German domnul Cristian Macedonschi si-a aratat disponibilitatea pentru a le veni in ajutor,  de a plati din indemnizatia lui de Consilier Local chiria asociatiei pentru urmatoarele 6 luni, pana cand se va aproba in consiliul local scutirea de plata a chirie pentru asociatie!

In continuarea sedintei consilierul local Cristian Macedonschi a sustinut o interpelare despre propunerea primarului de a introduce un trafic cu masini mici in zona de protectie istorica si naturala de Dupa Ziduri.

El a solicitat sa se organizeze o dezbatere publica atat cu cetateni implicati cat si cu specialisti din urbanism, arhitectura, geologie, istorie si mobilitate urbana pentru a stabili masuri sustenabile de rezolvarea a traficului in centrul istoric.

El a mai declarat ca personal nu este de accord cu introducerea masinilor in zona naturala, turistica si de recreere a Brasovului de Dupa Ziduri.

„Eu sunt de parere ca ar trebui sa protejam acea zona si sa o scoatem in evidenta exact prin atractiile ei, turistice si naturale.

Am fost cu jurnalisti internationali turistici pe Dupa Ziduri, care au venit in Romania invitati de Experience Romania si au fost impresionati de frumusetea zonei din imediata apropiere a centrului istoric.“ a subliniat Cristian Macedonschi

La aceasta sedinta au participati si elevi ai liceului Johannes Honterus fiind invitati atat de reprezentantul Forumului German Brasov cat si de Fundatia Friedrich Ebert prin programul lor de a crea cetateni implicati in comunitati locale si de dezvoltare politica a tinerilor.

Pentru tinerii elevi a fost atat o ora de istorie locala cat si o experienta  deosebita, deoarece au putut participa la o dezbatere intensiva pe teme locale de actualitate si interes.

Ei vor dezbate saptamana viitoare cu reprezentantii fundatiei si vor organiza o sedinta de Consiliu Local la care ei vor intra in rolul consilierilor.

„Salut si sustin programul fundatiei Friedrich Ebert Romania pentru a crea o pepiniera pentru o noua generatie politica in Romania, o generatie politica responsabila si implicata pentru a apara si a mentine democratiei si statul de drept in tara noastra.“ a ginalizat consilierul Cristian Macedonschi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: