Primăria Brașov dă în judecată Ministerul Muncii. Unii angajați ai statului au primit șomaj, alții nu (VIDEO)

Brambureala din Ministerul Muncii este vizibilă și la Brașov. Deși toți angajații instituțiilor subordonate Primăriei Brașov trebuiau să primească șomaj tehnic, unii nu au primit. Din acest motiv, municipalitatea va acționa în judecată Ministerul Muncii.

”Odată cu instituirea stării de urgență, prin decret prezidențial au fost emise o serie de acte normative și ordonanțe militare prin care s-au suspendat sau restricționat activitățile la mai multe instituții, printre care și instituții aflate în subordinea Consiliului Local. Vorbim de Serviciul Public Creșe, de Serviciul Salvamont, de instituțiile de cultură, Grădina Zoologică. Pentru această măsură a fost emisă Ordonanța 30 prin care s-a stabilit metoda prin care se plătesc aceste indemnizații persoanelor din instituțiile unde activitatea a fost suspendată. Această ordonanță a fost modificată prin 32, lucru care a permis ca și entitățile bugetate de la Bugetul Local să beneficieze de aceste prevederi.  Mai mult, Teatrul Sică Alexandrescu a avut și un punct de vedere de la Ministerul Muncii prin care certifica faptul că aceste instituții erau eligibile la aceste bonificații.  S-au depus toate diligențele necesare, s-au făcut actele procedurale, la aceste instituții s-au plătit aceste indemnizații de șomaj tehnic, vorbim de Serviciul Salvamont, Teatrul Sică Alexandrescu, respectiv Teatrul de Păpuși.  Ulterior, Ministerul Muncii și-a modificat punctul de vedere și a spus că nu suntem eligibili pe această prevedere, drept pentru care la anumite instituții s-a ajuns la o întârziere la plata șomajului, o întârziere care s-a generat în toată țara pentru că situația de la Brașov este similară în mai multe județe. Ne aflăm în situația în care o parte din instituții au primit aceste șomajuri tehnice, iar celelalte, la care am primit respingeri am luat decizia ca din Bugetul Local să dăm drumul la aceste sume de bani, urmând ca în cel mai scurt timp să ne adaptăm în instanță pentru a solicita de la Ministerul Muncii decontarea acestor sume pe care eu consider că suntem îndreptațiti și eligibili să le primim.”, a spus Costel Mihai, viceprimarul Municipiului Brașov.

 

One thought on “Primăria Brașov dă în judecată Ministerul Muncii. Unii angajați ai statului au primit șomaj, alții nu (VIDEO)

  • 27 mai 2020 la 17:55
    Permalink

    de vină sunțeti voi cei din Primărie și Consiliul local, pe voi ar trebui angajații să vă dea în judecată. Trebuia să faceți adresă la minister încă de pe 2 aprilie, ați stat și v-ați luat după unii și alții, ca si la Consiliul Județean. Doar incompetență, ură si răutate , atâta aveți în frunte cu așa zisul independent și neoliberalii ce vă conduc. Rușine!
    dacă faceți ceva, faceți măcar legal, fraierilor, trebuia ,conform codului muncii să fie oamenii plătiți cu 75 din banii de salariu, nu este șomaj tehnic pt anumite sectoare, dar voi nu știți si nu aflați legea, Legea o faceți voi, aiurea.

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: