Primăria Brașov are o datorie de 1 milion de lei către RIAL, dar susține că societatea are probleme financiare și ar trebui angajat încă un director

Ce interese au șefii administrației locale de vor să înscăuneze încă un director la societatea RIAL?

În urmă cu câteva zile, în Consiliul Local au avut loc discuții aprinse pe tema înființării unui post de director la societatea RIAL, cea aflată în subordinea Primăriei Brașov. Conducerea Primăriei Brașov, în frunte cu viceprimarul Flavia Boghiu, susțineau că la societate sunt probleme financiare și că ar trebui angajat încă un director. Ciudat este faptul că reprezentanții USR din Primăria Brașov au spus că sunt probleme financiare, dar nu au suflat o vorbă despre datoria pe care o are instituția către RIAL. Potrivit directorului Doru Constantin, Primăria trebuie să achite societății RIAL un milion de lei, o sumă destul de măricică. ” Da, este adevărat că avem de încasat de la Primăria Brașov, undeva la un milion de lei”, a declarat directorul RIAL.

Precizăm că în pofida discuțiilor privind problemele financiare de la RIAL, din 2016, societatea este pe profit, nicidecum pe pierderi, astfel că invocarea ”colapsului” și necesitatea angajării unui director este o mare cacealma politică, cu iz de făcut loc pe funcții clientelei de partid.

Consilierii Primăriei Brașov, refuzați de directorul de la RIAL

Interesant este că în ultimele săptămâni, conducerea RIAL s-a trezit la ”poartă” cu tot felul de consilieri din aparatul propriu al primarului care au solicitat diverse documente. Unul dintre aceștia ar fi un anume consilier Dascălu, cel care, chipurile, se ocupă și de reorganizarea Poliției Locale. Cum acolo ”a rezolvat” problema, a trecut la altă societate care, oricum, este în subordinea Consiliului Local, nicidecum a Primăriei Brașov. Deciziile importante în ce privește această instituție clar că ar trebui luate de consilierii aleși, pentru că primarul reprezintă executivul, pune în practică ce se decide în Consiliul Local.

De asemenea, tot pe la RIAL ar fi trecut și o doamnă Vrânceanu, care, la fel, a solicitat tot felul de informații și documente. Sătul să vadă ”pelerinajul” armatei de consilieri, conducerea RIAL le-a transmis celor din Primăria Brașov că vrea să vadă cadrul legal pentru care sunt solicitate aceste informații și atribuțiile acestor consilieri, altfel nu mai trimite nicio informație. Mai mult decât atât, câțiva consilieri au afirmat că vor sesiza organele competente pentru a afla pe ce bază au fost solicitate aceste informații, și dacă angajații au atribuții în acest sens.

Primăria deține 3000 de metri pătrați de teren în zona Timiș-Triaj, unde s-ar putea construi un bloc

Administrația locală ar putea începe și construirea unui bloc, culmea, chiar cu angajații societăților din subordine. Numai că, nimeni nu este interesat, banii fiind direcționați pe cu totul alte proiecte decât unele care să fie folositoare comunității. În schimb, reprezentanții administrației locale se plâng că nu au locații destule pentru cazurile sociale sau pentru tineri.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: