Primăria Brașov a ales reprezentanții societății civile și experții independenți care vor face parte din comisia de bugetare participativă

Primăria Brașov a finalizat procedura de recrutare pentru experții independenți și reprezentanții societății civile care vor face parte din Comisia pentru Bugetare Participativă. Unul dintre cei doi experți independenți are experiență în programele de bugetare participativă, având și proiecte câștigătoare în cadrul unui astfel de program. Cel de al doilea expert care va face parte din această comisie are experiență în dezvoltarea de soluții smart city și a făcut parte din juriul UrbanizeHub Brașov 2021. Și cei doi reprezentanți ai societății civile sunt persoane cu experiență, implicate în comunitate, care coordonează activitatea a două organizații neguvernamentale.

Cei doi reprezentanți ai societății civile sunt: Gabriela Cercel, director al Societății Române de Cruce Roșie – Filiala Brașov, cu experiență în facilitare comunitară și implicare civică; Bogdan-Claudiu Dimciu, cu experiență de 5 ani în sectorul social, președintele Asociației INSERT și administratorul unei întreprinderi sociale de inserție.

Și cei doi experți independenți sunt persoane cu experiență în relația cu comunitatea. Costel Curcă este reprezentant legal al Asociației de proprietari Subcetate City (400 de proprietari), a luat parte la procesul de bugetare participativă din Sânpetru, cu două proiecte câștigătoare pe lista de implementare și a participat la proiecte comunitare în cartier. Cel de al doilea expert este George Zaharia, care a fost membru în juriul atelierului participativ UrbanizeHub Brașov 2021, centrat pe dezvoltarea urbană, are experiență profesională în domeniul Smart City și a implementat proiecte de tip Smart City în Brașov, Alba-Iulia, Tulcea, Craiova, Galați.

Prin programul de bugetare participativă cetățenii pot propune și pot alege proiectele pe care Municipalitatea trebuie să le includă în planul de investiții sau de lucrări, începând de anul viitor. Rolul comisiei este de a evalua propunerile făcute de brașoveni, pentru a le identifica pe cele care respectă criteriile stabilite prin regulament și pot fi implementate de Municipalitate.

Comisia pentru bugetare participativă va analiza fiecare proiect în parte, iar în urma acestei verificări, se va stabili lista proiectelor care sunt eligibile. Comisia va face o analiză tehnică şi juridică a propunerilor, va verifica conformitatea acestora cu standardele Regulamentului şi cu alte reglementări legale în vigoare, fezabilitatea tehnică cât și cea comunitară. Propunerile care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pot suferi ajustări tehnice din partea Primăriei Municipiului Brașov, dacă este necesar. Comisia va lua în calcul și proiectele cu potențial înalt de eligibilitate dar cu sincope în descriere, transmițându-le răspuns cu privire la sugestiile de îmbunătățire și termenul până la care propunerea poate fi modificată. În cazul în care inițiatorii modifică proiectele astfel încât să țină cont de recomandările Comisiei, acestea vor fi considerate eligibile și vor intra în etapa de vot din partea cetățenilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: