Prima parcare de pe Traseul de Bun-Simt Turistic

Direcția Regionala de Drumuri și Poduri Brasov împreuna cu partenerii noștri de la Asociația Bun-Simț și Atitudine Civică, am încheiat lucrările de amenajare a primei parcări de pe Traseul de Bun-Simt Turistic, situată pe DN1, la limita județelor Prahova și Brasov. Amenajarea a constat în amplasarea unor coșuri de gunoi (care permit colectarea selectivă a deșeurilor) și a două panouri de informare legate de comportamentul adecvat în ceea ce privește curățenia pe drumurile publice.
În acest fel încercăm să reducem fenomenul deșeurilor abandonate ilegal pe marginea drumurilor. Cu toate că în fiecare luni și vineri angajații noștri se ocupă exclusiv de curățenia din zona parcărilor de pe drumurile naționale, gunoaiele aruncate la întâmplare reapar foarte repede. Astfel, adunăm în fiecare lună aproximativ 90 de m2 de mizerie (aproximativ 7 basculante) numai de pe cele 500 de km de drumuri naționale din județul Brașov. Menționăm că la nivelul celor cinci județe administrăm peste 450 de parcări și refugii.
Ne-am propus ca DN1, pe tronsonul Brașov – Sibiu, să devina Traseu de Bun-Simt Turistic, fără gunoaie în parcări, sau pe marginea drumului. În total, sunt 95 de parcări iar companiile private pot „adopta” o parcare prin finanțarea integrală a amenajării, sau pot participa alături de alte companii la finanțare.

Împreună schimbam mentalități și comportamente!

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: