Prima ediție a concursului “Transylvanian International Piano Competition”

Prima ediție a concursului “Transylvanian International Piano Competition”, primul concurs internațional de pian din Brașov după mai bine de 25 de ani, va fi organizat între 12 – 16 iulie 2017.

Prin noul concept, se dorește promovarea unora dintre cei mai buni și originali pianiști aleși din rândul concurenților și ca aceștia să fie conectați la circuitul internațional al muzicienilor, managerilor, designerilor și al altor artiști care îi vor putea ajuta pe parcursul carierei lor. Muzicienii sunt încurajați să lase deoparte emoțiile, stresul și inhibițiile și să fie liberi și cu mintea deschisă în comunicarea cu ceilalți și în interpretările lor muzicale, pentru că nu se caută doar o tehnică pianistică perfectă, dar seacă, ci creativitate și profesionalism în rândul concurenților, încurajându-i să-și dea glas ideilor artistice și simțirii lor. ”Fii tu însuți” este mottoul acestui concurs!

Echipa noastră este formată dintr-o varietate de muzicieni renumiți la nivel internațional, artiști plastici, oameni de afaceri, manageri, sunetiști, fotografi, designeri, toți iubitori de muzică și care au creat acest eveniment pentru a-i promova pe tinerii pianiști printr-un concurs în cadrul căruia etica, corectitudinea și gradul de măiestrie sunt valorile principale.

Ioan-Dragoș Dimitriu, un bine cunoscut pianist de către iubitorii muzicii clasice, inițiatorul acestui concurs ne-a împărtășit motivul pentru care a pus bazele acestui proiect: “Am participat la multe concursuri atât în țară cât și în străinătate, unde am constatat că este necesară o inovare în modul de organizare al acestor evenimente. Consider că focusul nu ar trebui să constea într-un premiu material, ci într-o susținere pe termen lung a pianiștilor merituoși aflați la început de carieră. Din acest motiv, din dorința de a promova și de a crea un nou centru muzical de valoare în România, am pornit acest proiect împreună cu un grup de oameni la fel de pasionați de muzică precum sunt eu, iar ulterior partenerii nu au contenit să apară. Pe lângă faptul că îi susținem pe tinerii artiști, ne dorim să inițiem și publicul, în special pe cel tânăr, către acest gen de muzică.

Țin neapărat să precizez că primăria municipiului Brașov a fost un real partener care ne-a susținut pe tot parcurusul organizării.”

Ținând cont că Brașovul este un oraș iubitor de cultură, care se află în mijlocul naturii, un mediu primitor și cald, ideal pentru artiștii care vor să se cunoască și să colaboreze. Toți concurenții sunt invitați să îmbine utilul cu plăcutul și să profite de șansa de a vizita Brașovul cu împrejurimile sale. De asemenea turiștii au posibilitatea să descopere scena culturală brașoveană de cea mai bună calitate.

Organizatorii vă invită să participați gratuit la toate audițiile și concertele susținute în cadrul concursului care vor avea loc între 12 – 16 iulie 2017 la Sala Patria din Brașov. Pe lângă un juriu international de mare clasă, sunt pregătite o mulțime de surprize pentru publicul larg, precum recitaluri de pian la 2, 4 și 6 mâini.­­­

 

 

Ioan-Dragoș Dimitriu, organizator

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: