Prima bătălie pierdută! Consiliul Local a pierdut procesul cu P&P, firma care administrează parcările din oraș

Consiliul Local Brașov a pierdut prima bătălie cu P&P. Vineri, magistrații de la Tribunalul Covasna au decis să admită cererea formulată de firma care administrează locurile de parcare din Municipiul Brașov, astfel că suspendă executarea Hotărârii Consiliului Local nr. 692/27.11.2020, pentru modificarea şi completarea HCL nr.251/2005 republicată privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcţionare al sistemului de parcare din municipiul Braşov. Este vorba în primul rând despre perioada de tarifare.

Interesant va fi de văzut cine va suporta aceste greșeli administrative, cine va plăti pentru tot ce se întâmplă cu acest contract? Ciudat este că Primăria Brașov nu și-a făcut bine temele privind respectarea contractului. Se fac multe greșeli, iar administrația locală ar trebui să speculeze, dar se pare că nu există interes prea mare, doar din cauza unor orgolii politice, pentru a se arăta cine a greșit în trecut. Oare sunt administrate ca la carte aceste locuri de parcare de către firmă? Oare sunt montate destule aparate de taxat?

Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de partea reclamantă SC P&P SRL, în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI BRAŞOV. Dispune suspendarea executării Hotărârii Consiliului Local nr.692/27.11.2020 pentru modificarea şi completarea HCL nr.251/2005 republicata privind aprobarea Regulamentului de organizare si funcţionare al sistemului de parcare din municipiul Braşov, înso?ita de Regulamentul de organizare si funcţionare al sistemului de parcare din Municipiul Braşov, aprobat prin H.C.L 251/2005, modificata prin H.C.L. nr. 653/2006, modificata prin H.C.L. nr.201/2009, modificata prin H.C.L. nr.699/2009, modificata prin H.C.L. nr.378/2012, modificată prin H.C.L. nr.282/2017, modificata prin HCL nr.692/2020 până la soluţionarea acţiunii în contencios administrativ fiscal având ca obiect anularea acestui act administrativ în fond. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Covasna. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 23.04.2021.
Document: Hotărâre intermediară  364/2021  23.04.2021”, se arată în decizia Tribunalului Covasna.

Ce spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov?

Hotărârea instanței nu este definitivă. Așteptăm comunicarea cu motivele luate în considerare pentru această hotărâre. După ce vom primi considerentele, vom decide care sunt pașii următori pe care îi vom urma.
Respectăm decizia instanței, astfel că, de astăzi, parcările concesionate de P&P vor funcționa pe baza vechiului Regulament, respectiv aplicarea taxării pe timp de noapte și duminica, inclusiv”, a spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: