Prețurile au explodat, facturile au crescut, dar salariul minim net va fi mărit doar cu 40 de lei

Doar 2 lei în plus pe zi la salariul minim!

Semnal de alarmă tras de Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale (CNS) “Cartel ALFA”. Acesta critică decizia Guvernului de mări salariul minim brut cu 70 de lei, ceea ce înseamnă 41 de lei net/lună. ”Cu 40 de lei la ora actuala, urmeaza o crestere energeie electrice, nici macar costul mastilor de protectie nu va fi acoperit”, a spus Hossu. De asemenea, președintele Confederaţiei Naţionale Sindicale (CNS) “Cartel ALFA” a declarat că, desi angajatii romani inregistreaza o productivitate de 60% din media UE, la nivel tarifar, leafa este de doar 35% din media UE.

Bpgdan Hossu consideră că strategia Guvernului de a menţine salariul minim la un nivel scăzut va împiedica şi revenirea românilor în ţară.

“Despre întreprinderile care cer ajutoare de stat, am cerut ca pentru o perioadă de doi ani de zile profiturile obţinute să nu fie împărţite sub formă de dividende, ci să facă obiectul obligării reinvestirii în propria lor întreprindere, tocmai pentru a permite dezvoltarea şi creşterea competitivităţii întreprinderilor respective în sistem. Şi aşa avem un raport invers faţă de media europeană, şi nu facem decât să-l adâncim şi mai mult. Creşterea economică nu este să raportăm o creştere economică, ci să raportăm o bunăstare generală pentru cetăţeni. Dacă nu se fac mecanisme de repartizare a acestei creşteri economice înseamnă că practic nu se poate face nimic. Chiar în programul lor de guvernare sunt contradicţii: pe de o parte spun că vor să aducă români în ţară, dar continuă politica de salariu minim foarte scăzută”, a spus Bogdan Hossu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: