Președintele PMP, Cristian Diaconescu: Pentru ce s-au irosit 10 zile dintr-o luptă contra-timp pe care o dă sistemul nostru sanitar?

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, acuză marile partide că s-au pierdut 10 zile pentru o luptă politică cu final previzibil, în timp ce sistemul sanitar dă o luptă contra-timp cu pandemia. „Guvernul Cioloș a căzut în Parlament, așa cum se aștepta toată lumea, de la politicieni la cetățeni. Pentru ce s-au irosit 10 zile dintr-o luptă contra-timp pe care o dă sistemul nostru sanitar? Lupta politică a primat. Partidele parlamentare mari, PNL și PSD, n-au nominalizat premier și au așteptat eșecul guvernului propus de Cioloș”, transmite PMP.

”Jocul politic trebuie oprit. România are nevoie de Guvern și de oameni politici responsabili care să gestioneze criza sanitară cruntă cu care ne confruntăm. România a pierdut 10 zile din lupta sa contra crizei sanitare, a crizei energetice și a crizei politice în care se zbate deja de luni bune. Aceasta este istoria Guvernului fantomă fără majoritate condus de premierul desemnat, Dacian Cioloș. România are nevoie urgent de un Guvern stabil, de un Guvern cu puteri depline”, a declarat președintele PMP, Cristian Diaconescu.

 

Mai mult, Cristian Diaconescu apreciază că proiecțiile bugetare ar trebui să respecte ”necesarul de finanțare în situație de război și nu de pace”, având în vedere ” numărul celor care şi-au pierdut viaţa din cauza COVID şi a situaţiei critice a sistemului sanitar.”

”Pe parcursul celor aproape 2200 de zile cât a durat cel de-al doilea război Mondial, România a pierdut aproximativ 800.000 de civili şi militari. În medie 364 de oameni pe zi.  În aceste zile pandemice asistăm la pierderi zilnice mai mari decât în a doua conflagraţie mondială”, a amintit Diaconescu. Acesta a explicat că, ”într-o țară normală, în această perioadă, se elaborează bugetul de stat, inclusiv cel privind pensiile pentru anul 2022.” ”Politica cu oameni mici nu poate acoperi marile provocări ale zilelor noastre”, a continuat președintele PMP.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: