Președintele PER, Dănuț POP, mulțumește liderilor verzilor europeni pentru urările transmise cu ocazia aniversării PER

Le mulțumesc co-președinților Verzilor Europeni, liderilor Verzilor din Germania, Ecologiștilor din Franța, cât și Verzilor din Moldova pentru mesajele transmise cu ocazia aniversării a 30 ani de la înființarea Partidului Ecologist Român.

          Avem cauze comune, iar fraternitatea și solidaritatea sunt importante în aceste vremuri de grav declin climatic!

Dănuț POP

Președinte, Partidul Ecologist Român


          Mona Neubaur, State Chair ALLIANCE 90 / THE GREEN NRW: “Wish you happy 30th anniversary! Celebrate beautifully and congratulations.”

          Robert Habeck, Bündnis 90/Die Grünen: “Wish you an inspiring event”

          Evelyne Huytebroeck, Co- chair, European Green Party: “Wish you the best for the event, and hope to meet you the next time they will be in Romania.”

          Sergio Coronado, militant écologiste, député EELV (Europe Ecology – The Greens) des Français de l’étranger entre 2012-2017: “ Joyeux anniversaire et félicitations pour votre longue activité!”

          Anatolie Prohnițchi, Președintele Partidului Verde Ecologist:

„Stimați colegi și camarazi întru prosperarea ecologică a neamului!

 Vă aducem calde felicitări cu ocazia sărbătorii  a trei decenii de activitate politică ecologistă, socială și umană. Păstrăm în memorie timpurile de romantism național de la începutul ultimului deceniu al mileniului doi. Atunci eram mai solidari și mai convinși, mai optimiști în speranțele  noastre că vom reuși vreme de câțiva ani să  reîntregim spațiul unitar spiritual și ecologic românesc, ecosistemele sfâșiate de frontierele statale, impuse administrativ de forțele de ocupație. Să facem ca oamenii  în mediul lor social să se bucure de legile, care au fost lăsate pe Pământ pentru a trăi în dragoste și pace, în bunăstare și înțelegere, nedespărțiți în mediul lor natural, unde s-au format spiritual, cultural, psihologic. Timpul este un mare învățător, care în graba lui de multe ori apreciază dur nesăbuința. Astăzi constatăm că în multe am rămas pe loc în aspirațiile noastre politice, dacă nu și mai rău, în unele privințe relațiile cu natura-mamă au regresat: avem păduri nimicite și aer puțin, ape poluate și pline de primejdii, schimbările climei devin tot mai persistente.

          O aniversare este prilej de bucurie, de întâlniri cordiale, de speranțe și încredere în viitor. Suntem alături de Domniile Voastre și nu numai spiritual. Acum când politicul globalizării impune o nouă paradigmă, putem supraviețui numai împreună, uniți acasă și printre străini. Unirea face puterea. Să ne vegheze verdele matern ca să dăm dovadă că vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât.”

Biroul de presă al PER

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: