Presa mituită de guvern. Unde sunt jurnaliști cunoscuți care în trecut s-au poziționat contra acestor măsuri de ”susținere” a presei?

Bani publici oferiți cu dedicație pentru trusturile mari de presă!

Guvernul Orban a găsit o modalitate de a ”cumpăra” într-un fel presa din România sub forma unei campanii de informare publică privind măsurile de prevenire și limitare a răspândirii coronavirusului, precum și campanie de informare publică privind modul de reluare a activităților economice și sociale după încetarea stării de urgență. Astfel, se vor acorda 40 de milioane de Euro. De fapt, unde vor merge cei mai multi bani ? Spre trusturile media controversate, cu proprietari certați cu legea.

Ciudată este lipsa de reacție a jurnaliștilor cunoscuți, cum ar fi Claudiu Pândaru, care a avut o ieșire publică acidă atunci când un deputat a propus un proiect de lege privind scutirea jurnaliștilor de la impozitul pe venit. Unde este acum? Propunerea Guvernului este mult mai gravă, mai ales că se oferă sume de bani, față de scutirea unor taxe cum era în trecut. Oare care formă este mai periculoasă pentru democrație ?

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: