Premiile Anului 2017 în Cultură la Brașov. Care cultură? Scandalul de la teatru la ce categorie intră?

Consorțiul Cultural Corona organizează a patra ediție a evenimentului „Premiile Anului în Cultură la Brașov” – PAC 2017. ”De astăzi puteți face nominalizările Dumneavoastră la Premiile Anului 2017 în Cultură la Brașov”, se arata intr-un comunicat de presa.

Intrebarea la care se gandesc multi brasoveni este: ”Care cultura la Brasov?” Cu ce a iesit in evidenta municipiul Brasov pe partea de cultura, care au fost marile evenimente organizate in orasul de sub Tampa? Daca la Cluj, Sibiu, Iasi, Timisoara poti vorbi de evenimente culturale, nu acelasi lucru poti spune si despre Brasov. Aici multi dintre directorii institutiilor au fost ”unsi” politic, drept dovada fiind acest capitol…cultura, care este la pamant.

Reamintim ca in 2016, Brasovul a iesit in evidenta doar cu scandalul de la Teatrul Sica Alexadrescu unde, mai multi actori au intrat in greva, au protestat in fata teatrului si a primariei zile la rand. Pentru indrazneala lor, actorii au fost dati afara si adusi altii care nu prea au treaba cu actul artistic. In 2017 a continuat ”drama” pentru ca actorii au castigat procesele intentate in instanta. Cu alte cuvinte, au fost dati afara pe nedrept…

Decat sa organizeze ceva doar de dragul de a sparge niste bani, poate ca organizatorii ar trebui sa-si cumpere bilete spre marile orase din Romania sa vada ce management au institutiile de cultura si apoi sa implementeze si la Brasov.

Si Primaria Brasov a aruncat bani pe proiecte culturale, dar rezultatele intarzie sa apara. Multe din evenimente sunt de mana a doua.

Sa nu uitam de deplasarile prin strainatate a celor din Consiliul Local. ”Cultura” a fost si unul din motivele deplasarii in Japonia…Ce au facut acolo consilierii doar ei stiu, pentru ca la Brasov nu s-a auzit de explicatii privind deplasarile in strainatate. Conteaza doar cheltuirea banului public si cam atat…

Regulament

Art. 1. Consorțiul Cultural Corona organizează Premiile Anului în Cultură la Brașov, eveniment menit să confere recunoaștere publică celor mai valoroase evenimente și producții cultural artistice dintr-un an calendaristic.

Art. 2. Categoriile competiției PAC Brașov sunt următoarele: Cartea anului, Afișul cultural al anului, Proiectul muzical al anului, Expoziția anului, Proiectul cultural al anului, Concertul anului, Spectacolul teatral al anului, Festivalul anului, Organizația culturală a anului, Debut.

Art. 3. Nominalizările la aceste categorii pot fi făcute de persoane fizice sau juridice cu activitate în domeniul cultural. Nominalizările se fac în scris, în format electronic, în formularul https://goo.gl/forms/3ZghCwDb3mhUNFIl2 până la data de 8 februarie 2018.

Art. 4. Nominalizările trebuie să conțină următoarele informații: Nume/Denumire organizație, Denumire proiect, Scurtă descriere – concept, perioadă, activități, beneficiari, impact, rezultate (maxim o pagină), Martor foto/video (link transfer), Dosar de presă – opțional (link bază de date online). Lista finală de nominalizări va fi stabilită de Consorțiul Cultural Corona.

Art. 5. Dosarele de nominalizare vor prezenta proiecte, persoane sau organizații cu activitate în intervalul 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2017.

Art. 6. Jurizarea se face prin vot public și vot al juriului de evaluatori invitați din afara Brașovului. Votul publicului se va realiza prin sondaj online iar votul juriului prin notare cu note de la 1 la 5, 5 reprezentând nota maximă. Ponderea fiecărei jurizări reprezintă 50% din nota finală.

Art. 7. Jurizarea se va face în intervalul 8-26 februarie 2018.

Art. 8. Gala Premiilor Anului în Cultură va avea loc în 26 februarie 2018 la Centrul Multicultural al Universității „Transilvania” Brașov.

 

Consiliul Director

 

Mara Oprișiu

Dr. Adrian Lăcătuș

Dr. Valer Rus

Dr. Steffen Schlandt

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: