Premierul Orban a dat Brașovul ca exemplu negativ. Județul este praf la capitolul sănătate

Ceea ce publicația Transilvania365 a arătat în repetate rânduri prin articolele publicate, a fost confirmat de către premierul Orban.

Când ai manageri de spital înscăunați politic, iar concursurile sunt mai mult de formă, apar și problemele de management.

Premierul Ludovic Orban este nemulțumit de modul cum se acționează în teritoriu pentru mărirea capacității în zona secțiilor de ATI. Județul Brașov a fost dat exemplu negativ.

„Instituționalizați mai clar ceea ce am discutat noi: nu trebuie să intre în ATI oricine. Există această tendință de a interna în secții de terapie intensivă bolnavi care nu necesită neapărat terapie intensivă și atunci, să existe saloanele intermediare despre care am vorbit, în care în mod evident se monitorizează evoluția stării de sănătate mai atent, dar nu necesită neapărat internarea în secția de terapie intensivă. Plus operaționalizarea tuturor secțiilor. Nu cum au făcut la Brașov, că au dat drumul la spitalul modular și au închis Spitalul Județean. Deci, ei trebuie să crească numărul de paturi disponibile pentru terapie intensivă”, a spus Ludovic Orban la digi24.

Cristi FLOREA

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: