Premieră! ”Pescărușul Folly din orașul pisicilor”

Avem premieră!

Despre acest spectacol, regizorul Toma Hogea povestește: „Acest text ,,Pescărușul Folly din orașul pisicilor” nu a fost montat niciodată în România, este o premieră absolută a Teatrului pentru Copii ,,Arlechino”din Brașov! Titlul original ,,Povestea unui pescăruș, și a pisicii care l-a învățat să zboare” aparține autorului Luis Sepulveda, din America de Sud, mai exact din Chile, lucrare care a fost publicată în 1996.


Dramatizarea textului a fost elaborată concomitent cu ideea regizorală: acțiunea, spațiul de joc, personajele, momentele de ,,conflict” și de suspans, momentele lirice și, nu în ultimul rând, finalul spectacolului într-o armonie perfectă cu scenografia și coloana sonoră, toate converg într-un produs teatral păpușăresc de înaltă ținută artistică.


Am avut șansa de a transpune acest gând regizoral împreună cu actorii păpușari brașoveni, o trupă deosebită, cu artiști remarcabili, într-o atmosferă de lucru super profesionistă. Împreună am descoperit, încă o dată, mirajul artei păpușărești, plăcerea de a improviza, de a ,,inventa” noi situații scenice, totul într-o bucurie comună. Savoarea și umorul textului, expresivitatea păpușilor (scenograf Axenti Marfa), muzica originală cu momentele lirice/dramatice (compozitor Cari Tibor) și, nu în ultimul rând, măiestria interpretativă, toate aceste ,,componente” ale artei scenice dau viață unui spectacol cu păpuși, cu farmec, cu umor și…cu multă iubire!


Am convingerea că pescărușul Folly, prin zborul său, va arăta, spectatorilor de toate vârstele, talentul și măiestria păpușarilor români, odată cu bucuria jocului”.

 

Prețul unui bilet pentru un spectacol în premieră este de 30 lei și poate fi achiziționat online, de pe site-ul eventbook.ro, sau de la casieria teatrului, miercuri și joi între orele 13:30-17:15, vineri între 13:30-18:00, iar sâmbătă și duminică între orele 09:00-10:15 și 11:00-12:15.

 

Deoarece ne dorim ca deschiderea să se facă în condiții de siguranță, vă reamintim următoarele reguli:
– numărul maxim admis de persoane în sala de spectacole este de 35
– la intrarea în incinta teatrului se va măsura temperatura fiecărei persoane, va fi pusă la dispoziție soluție pentru dezinfectarea mâinilor și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată), precum și a celor cu o temperatură de peste 37,3 grade Celsius.
– este obligatorie purtarea măștii de protecție pe întreaga durată a staționării în incintă, astfel încât să acopere complet gura și nasul
– accesul în sală se va face cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, acesta nemaifiind permis după începere.
– casa de bilete se va închide cu 15 minute înainte de începerea spectacolului.
– Distanțarea fizică de 1,5 m între participanți este obligatorie și se va face prin păstrarea unui scaun liber între spectatori, iar un adult poate sta lângă maxim 2 minori.

Regie și dramatizare: Toma Hogea
Scenografie: Marfa Axenti

Muzica: Cári Tibor
Light designer: Adrian Buliga
Project designer: Sebi Tineghe

 

Distribuția: Erika Mihaly, Alexandru Dobrescu, Cecilia Negru, Adrian Iuga, Adrian Dobrescu, Marius Stroe, Dan Zorilă, Petronela Rujan, Eliza Muraru, Anca Badea.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: