Premiera la final de stagiune!

Filarmonica Brasov a surprins Joi, 29.06.2017, iubitorii muzicii cu un concert de exceptie, reusind astfel sa faca o seara memorabila la inchiderea stagiunii cu numarul 139. Initiativa Filarmonicii de a pune in scena opera concertanta a surprins in mod placut publicul, biletele fiind epuizate cu o saptamana inaintea evenimentului.

Sub bagheta dirijorului Iulian Rusu, “Nabucco” de Verdi, reprezentatie inscrisa in repertoriul marilor institutii lirice mondiale, a fost interpretata intr-o maniera de exceptie.

Varianta aleasa de prezentare in concert a minunatei lucrari a titanului Verdi a adus in fata publicului o distributie de exceptie: baritonul clujean Balla Sandor in rolul personajului principal Nabucco; soprana timisoareana Silvia Sorina Munteanu, care a interpretat personajului Abigaille, presupusa prima fiica a lui Nabucco; mezzosoprana ucrainiana Liza Kadelnik care a sustinut partitura eroinei Fenena, cea de a doua fiica a despotului; cunoscutul si indragitul tenor brasovean Mihai Irimia, in rolul lui Ismaele, tanarul ofiter indragostit de Fenena, si nu in ultimul rand basul bucurestean Marius Bolos, intruchipandu-l pe Zaccaria, regele Ierusalimului.

Faimosul “Va pensiero…”, corul sclavilor evrei oprimati, a rasunat de data aceasta, pe scena Filarmonicii Brasov, prin interpretarea profesionista a cunoscutului si indragitului cor, Corul Mixt al Filarmonicii de Stat din Targu Mures, al carui dirijor este domnul Marin Cazacu.

Asadar, inchiderea stagiunii 2016 – 2017 s-a manifestat cu un triumf care renaste de fiecare data, “Nabucco” de Verdi, ovationat azi, ca si ieri… dar de data aceasta in acordurile Orchestrei Simfonice brasovene.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: