Pregătiri pentru sezonul rece. Lucian Bode a cerut prefecților să identifice problemele fiecărui județ

Prefectul Mihai Cătălin Văsii, subprefectul Ambrus Izabella-Agnes și șefii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au participat ieri, alături de omologii lor din celelalte județe, la ședința în sistem videoconferință organizată de Guvernul României, având ca temă pregătirile pentru sezonul rece 2021-2022.
Ședința a fost condusă de prim-ministrul interimar Florin Cîțu, în prezența ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, a ministrului interimar al Transporturilor și Infrastructurii, Dan Vâlceanu, și a ministrului Energiei, Virgil Popescu. Au participat, de asemenea, secretari de stat și directori din cele trei ministere, precum și reprezentanți din conducerile Institutului Național de Meteorologie și Hidrologie, Administrației Naționale de Meteorologie, Administrației Naționale Apele Române, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Companiei Naţionale de Căi Ferate.
În cadrul întâlnirii, au fost trecute în revistă principalele atribuții ale instituțiilor cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență generate de vremea severă și a fost analizat stadiul pregătirilor pentru iarnă, pe fiecare palier de responsabilitate.
Ministrul Afacerilor Interne a menționat că este esențial să existe o bună colaborare între toți factorii responsabili cu gestionarea situațiilor de urgență, structuri teritoriale ale MAI, reprezentanți ai altor instituții sau autorități locale, precizând că în joc este buna funcționare a unor sisteme vitale ale statului – transport, energie, comunicații, dar și asigurarea accesului cetățenilor la servicii esențiale precum cele de sănătate, educație, sociale.
„Oamenii trebuie să știe că se pot baza pe noi atunci când se confruntă cu probleme. Prioritatea noastră, a autorităților, este să intervenim în cel mai scurt timp în sprijinul oamenilor, astfel încât disconfortul creat de vremea severă să fie minim”, a declarat ministrul Lucian Bode.
Totodată, oficialul le-a cerut prefecților să identifice cu celeritate, la nivelul fiecărui județ, punctele critice unde în anii precedenți au fost probleme, dar și care sunt resursele de care dispun, mijloace de intervenție, combustibil, precum și necesarul de suplimentare a acestor resurse.
SURSA: Instituția Prefectului Județul Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: