Prefectul recunoaște că Brașovul a scăpat de sub control cazurile de COVID-19

După prima zi de weekend, Brașovul a înregistrat cea mai mare creștere a infectărilor din România.  Reamintim că de sâmbătă până duminică în județ s-au înregistrat 57 de cazuri noi de îmbolnăviri cu noul virus.  De fapt, în fiecare zi a săptămânii trecute, bilanțul a fost unul îngrijorător, înregistrându-se peste 25 de cazuri noi în fiecare zi.

APEL CĂTRE CETĂȚENII JUDEȚULUI BRAȘOV
Având în vedere evoluția cazurilor de Covid-19 în județul Brașov și faptul că principala cauză a acestei dinamici este nerespectarea măsurilor impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, reiau apelul către cetățeni de a da dovadă de responsabilitate și de a respecta cu strictețe normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală.
Solicit locuitorilor județului Brașov să fie precauți, să poarte mijloacele de protecție individuală, să-și igienizeze și dezinfecteze frecvent mâinile, să evite crearea de aglomerații, precum și deplasările care nu sunt neapărat necesare.
Dragi brașoveni!
Vă rog să conștientizați riscul la care vă expuneți și îi expuneți pe cei apropiați dacă nu respectați aceste reguli. Brașovul a ajuns pe un nedorit loc 3 la nivel național ca număr de cazuri Covid-19 confirmate, iar statisticile zilnice sunt alarmante.
Încercarea prin care trecem afectează întreaga comunitate și n-o putem depăși decât comportându-ne preventiv și fiind solidari în responsabilitate. Vă mulțumesc!

Mihai-Cătălin Văsii
Prefectul județului Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: