Prefectul Marian Rasaliu se implică în rezolvarea problemelor de fond forestier din localitatea Poiana Mărului

Prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, s-a deplasat miercuri, 29 martie 2017, în comuna Poiana Mărului, unde s-a întâlnit cu reprezentanții  Ocolului Silvic Brașov, ai Regiei Publice Locale a Pădurilor „ Piatra Craiului” RA și cei ai UAT. Tema discuțiilor a fost găsirea unor soluții pentru rezolvarea problemelor de fond forestier, care trenează de foarte mulți ani.

 

Sunt foarte multe probleme legate de fondul forestier. Totul este foarte încâlcit. Sunt săteni, care au fost puși în posesie cu terenuri ce aparțineau altor persoane. Astfel, s-a ajuns în situația ca atunci când beneficiarii de drept și-au solicitat proprietățile, aceștia s-au trezit că nu le mai au, că nu mai există. De asemenea, oamenii au proprietăți cu păduri și pășuni. Comisia locala i-a pus în posesie pe o parte dintre ei, însă, în prezent, nu se poate marca nimic pentru a se tăia lemn. Ocolul Silvic refuză să facă marcaje până la rezolvarea problemelor cadastrale. Din acest motiv ne aflăm în această situație, iar oamenii nu au de unde să se aprovizioneze cu lemne ” , a explicat Cătalin Persoiu, primarul comunei Poiana Mărului.

 

Prefectul Judeţului Braşov le-a solicitat reprezentanților instituțiilor să găsească  soluții legale cât mai repede. În acest sens, a fost programată o nouă întâlnire pentru săptămâna viitoare când urmează ca toate problemele cu care se confruntă Primăria Poiana Mărului și Regia Publică Locală a Pădurilor „Piatra Craiului” să fie analizate punct cu punct.

 

Am observat că avem două tabere, fiecare îşi susţine punctul de vedere și mai este și cineva la mijloc, care vrea să așeze lucrurile. Vreau să vă limpeziți, să conturați,  să puneți pe hârtie toate problemele pe care le aveți și să găsim soluţii concrete, conform legii. Vreau să-l ajutăm pe domnul primar să-și pună ordine în această poveste legată de păduri. Toată lumea să fie un suport, să fie lăsate orgoliile la o parte.Dacă e nevoie să organizăm o dezbatere publică și să discutăm cu oamenii, facem și lucrul acesta”, a spus prefectul Marian Rasaliu.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: