Praf în ochi…pe șantiere. Regulament completat cu răspunderi și sancțiuni pentru dezvoltatorii imobiliari

Un consilier local din Brașov vrea modificarea Regulamentului de bune practici privind măsuri concrete pentru controlul prafului şi emisiilor de pulberi din construcţii şi demolări. Acest regulament a fost aprobat în anul 2015, prin H.C.L. nr. 153, cu scopul de a implementa o serie de măsuri de reducere a poluării aerului cauzate de lucrările de construire din municipiul Brașov. Consilierul local Ioan Corbu a solicitat completarea acestui regulament și cu o serie de răspunderi și sancțiuni pentru cei care nu respectă prevederile acestui act normativ.            Cetățenii pot face propuneri, sugestii sau recomandări de modificare a acestui act normativ în perioada 26.01.2021-12.02.2021, pe e-mail infopublice@brasovcity.ro sau prin intermediul Centrului de Informații pentru Cetățeni.

Totuși, poluarea este mai greu de controlat în această zonă a dezvoltatorilor imobiliari. De regulă, când se începe construcția unui bloc sau complex rezidențial, drumurile pe care circulă camioanele nu sunt asfaltate, pentru că mai întâi se ridică clădirea, apoi se asfaltează drumul. Cel mai mult praf provine de pe aceste drumuri de pământ. Degeaba respectă dezvoltatorul regulamentul dacă după ce a ieșit din zona blocului trece pe un drum cu mult praf. Cum drumul nu îi aparține dezvoltatorului, normal că nimeni nu îl udă, nimeni nu este interesat. Astfel că, locuitorii din zonă vor înghite în continuare praf, cu toate măsurile pe care vor să le ia consilierii. Mai degrabă ar căuta soluții pentru a scăpa de praful de pe drumurile dintre blocuri. (VEZI FOTO)

 

Propunerea consilierului local de completare a acestui regulament prevede introducerea unui nou capitol, care să permită organelor de control sancționarea celor care nu respectă aceste reguli:

,,3. spunderi și Sancțiuni

Constituie contravenții și se sancționează cu avertisment/amenda de la 1500 lei – 2500 lei următoarele fapte săvârșite de către investitori, proprietari și/sau executanți:

3.1 Nemontarea unei plase de protecție, din material textil, pe împrejmuirea șantierului și/sau pe schele;

3.2 Depozitarea deșeurilor rezultate din demolări direct pe sol și nu în containere;

3.3 Curățarea insuficientă a autovehiculelor, inclusiv spălarea roților la plecarea din șantier;

3.4 Aruncarea deșeurilor din construcții de la înălțime, fără folosirea de jgheaburi pentru descărcare deșeuri, pentru construcții cu regim de înălțime mai mare de P+2;

3.5 Neacoperirea și neîngrădirea stocurilor de materiale de construcții, de pământ, deșeuri) pentru prevenirea împrăștierii cauzate de vânt, ploaie sau de mișcări ale aerului.”

 

Anunț dezbatere publică proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Regulamentului de bune practici privind măsuri concrete pentru controlul prafului şi emisiilor de pulberi din construcţii şi demolări

 

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de act normativ, pe e-mail infopublice@brasovcity.ro, către Primăria Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media sau prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni (program Luni-Joi, 8.00-14.00, cu pauză de dezinfecție între 11.00-11.30, și vineri de la 8.00-13.30, cu pauză de dezinfecție între 11.00-11.30). Aceste propuneri pot fi transmise în perioada 26.01.2021-12.02.2021.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: